(video) Cu 110 km/h, convins că actele doar se prezintă: „Mentalitetu nostru de polițist rusesc asta-i jos pălăria, întrebări la mine ai?”

Un șofer, în vârstă de 35 de ani, a refuzat să înmâneze actele la control inspectorilor INSP, după ce a fost stopat pentru depășirea limitei de viteză. Bărbatul se deplasa la volanul unui Volkswagen cu o viteză de 112 km/h pe traseul Chișinău-Soroca. Convins că nu trebuie să înmâneze actele și doar să le prezinte, acesta a avut un schimb de replici cu ofițerul, momentul fiind filmat și făcut public de oamenii legii.

Foto: captură de ecran

„Indicatorul unde-i? Nu sunt de acord. Nu este indicator, întrebări aveți? Întrebări la mine ai? Să le prezinte, nu să le înmâneze”, a spus șoferul revoltat.

Ofițerul a explicat șoferul că ultimul este obligat să le prezinte.

Oamenii legii amintesc că persoana care conduce un autovehicul trebuie să posede şi, la cererea polițistului este obligată să înmâneze pentru control permisul de conducere perfectat pe numele său, valabil pentru categoria (subcategoria) din care face parte autovehiculul condus și certificatul de înmatriculare a vehiculului.

Conducătorul auto a fost sancționat cu 1000 de lei și 4 puncte de penalizare conform art. 236 al. 2 Cod Contravențional.


Pub