image
Sursa foto: uefa.com

Spaniolii știu ce se va întâmpla dacă Real și Barcelona sunt excluse din UEFA Champions League

Finalul din La Liga este plin de suspans în privința luptei pentru titlu, unde Atletico, Real și Barcelona sunt în cursă pentru primul loc, dar ultimele două etape pot fi palpitante și pentru ocuparea locurilor 5 și 6.

Asta deoarece UEFA poate lua o măsură drastică și să le excludă pe Real Madrid și pe Barcelona din cupele europene, deorece nu s-au dezis de proiectul Super Ligii.

În acest caz, următoarele două clasate le vor lua locul în grupele UEFA Champions League. Lucru valabil și pentru echipele care vor încheia sezonul pe 7, respectiv 8 - ele pot evolua în Europa League.

În acest moment, Betis, 57 de puncte, și Real Sociedad, 56 de puncte, ocupă locurile 5 și 6, dar Villarreal este la doar un punct în urma bascilor.

Elmundo Deportivo dezvăluie că surse din cadrul federației spaniole au dat de înțeles că, deși decizia finală aparține UEFA în privința distribuirii locurilor rămase vacante, aceasta va fi procedura în cazul în care Real și Barcelona vor fi sancționate.

Forul european a deschis o anchetă în acest caz, considerând că granzii spanioli și Juventus au încălcat regulamentul prin faptul că nu s-au distanțat de proiectul Super Ligii.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: