Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Partidul „ȘOR” a publicat…

DOC Partidul „ȘOR” a publicat lista candidaților la funcția de deputat în Parlament pentru anticipate

Partidul Politic „ȘOR” a publicat lista candidaților la funcția de deputat în Parlament pentru alegerile parlamentare din 11 iulie 2021. Primul pe listă este liderul formațiunii, Ilan Șor, deputatul condamnat la şapte ani şi şase luni de închisoare pentru escrocherie şi spălare de bani de prima instanță și care a părăsit ilegal, în 2019, R. Moldova.

A doua pe listă este vicepreședinta partidului, Marina Tauber. Printre primii candidați de pe lista partidului se regăsesc Denis Ulanov și Petru Jardan care au rămas fără imunitate parlamentară pe 22 martie curent.

Denis Ulanov a fost unul dintre avocații lui Ilan Șor în dosarul în care controversatul om de afaceri a fost condamnat în prima instanță la șapte ani și jumătate de închisoare pentru escocherie în dosarul fraudei bancare. El a ajuns deputat pe listele Partidului „Șor” în urma alegerilor parlamentare din februarie 2019. Conform informațiilor de pe site-ul Parlamentului, Ulanov este membru al Consiliului Politic Național al Partidului „Șor” din anul 2016.

Petru Jardan, anterior, a ocupat mai multe funcții importante în afaceri afiliate lui Ilan Șor. Din 2013 a fost directorul companiei „Avia Invest”, cea care gestionează Aeroportul Internațional Chișinău în urma unui contract de parteneriat public-privat încheiat în condiții dubioase cu Guvernul R. Moldova.

Partidul politic Partidul „ȘOR” a depus vineri, 14 mai, actele la Comisia Electorală Centrală (CEC) pentru înregistrarea în cursa pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie curent.

Pe 11 iulie 2021 în R. Moldova vor avea loc alegeri parlamentare anticipate.