Principală  —  IMPORTANTE   —   Autoritățile din sănătate anunță că…

Autoritățile din sănătate anunță că peste 12 mii de doze de vaccin au fost administrate în ultimele 24 de ore

Foto: Newsmaker

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) anunță că până astăzi, 14 mai, 228 971 de doze de vaccin împotriva COVID-19 au fost administrate în R. Moldova. Dintre acestea, 12 231 de doze au fost administrate în ultimele 24 de ore.

Potrivit instituției, 10 102 de persoane au fost vaccinate cu prima doză, iar 2129 de persoane au fost imunizate cu a doua doză în ultimele 24 de ore.

Cetățenii se pot programa online la vaccinare împotriva COVID-19, accesând platforma națională www.vaccinare.gov.md. Astfel, cei care sunt eligibili pentru vaccinare la această etapă vor introduce datele la secțiune programare, iar cei care nu sunt eligibili la această etapă, se vor înregistra în lista de așteptare.

Potrivit MSMPS, fiecare persoană va selecta raionul, localitatea conform adresei de domiciliu și Centrul de vaccinare disponibil în regiunea respectivă, precum și luna, data, ora dedicată vaccinării.

Pentru programare, utilizatorii platformei vor avea nevoie de buletinul de identitate sau orice act care conține IDNP-ul. La fel, aceștia sunt îndemnați să păstreze confirmarea și să se prezinte fără întârziere la Punctul de vaccinare, potrivit programării stabilite.

În cazul în care solicitantul va fi informat că nu este eligibil pentru etapa respectivă sau nu sunt locuri disponibile pentru vaccinare, acesta se va înregistra pentru a fi inclus în lista de așteptare. În momentul disponibilității unor doze de vaccin, va fi contactat pentru a se programa la vaccinare.

Responsabilii din cadrul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) anunță că R. Moldova va recepționa în perioada următoare un nou lot de vaccin AstraZeneca prin intermediul Platformei COVAX. Este vorba despre 45 600 de doze de vaccin.