Principală  —  IMPORTANTE   —   Alerte de călătorie actualizate. Informații…

Alerte de călătorie actualizate. Informații privind accesul cetățenilor R. Moldova pe teritoriul altor state

Imagine-simbol

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al R. Moldova (MAEIE) a actualizat vineri, 14 mai, alertele de călătorie. Începând cu 22 aprilie, R. Moldova nu se regăsește printre țările cu risc epidemiologic ridicat. Astfel, persoanele care vin din R. Moldova, eligibile pentru călători în România, nu vor fi plasate în carantină la intrarea în România. Această măsură este aplicabilă până la intrarea în vigoare a unei decizii contrare a Centrul Național de Sănătate Publică România (CNSU).

România

Este menținută interdicția de intrare pe teritoriul României, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini şi apatrizilor, cu o serie de excepții. Cetățenii R. Moldova, ca și ai altor state, care nu se încadrează în categoriile de excepții nu au dreptul de a intra pe teritoriul României, pe durata stării de alertă.

Ucraina

Tranzitarea teritoriului Ucrainei în ambele sensuri de către cetățenii R. Moldova, poate fi realizată în baza prezentării unei dovezi a faptului că aceasta va fi efectuată în decurs de 48 ore (drept exemplu poate servi biletul de călătorie cu autocarul, biletul de călătorie cu avionul), a poliței de asigurare medicală, care să acopere costurile unui eventual tratament pentru Covid-19 și/sau costurile privind cheltuielile de carantină, emisă de o companie de asigurări din Ucraina sau de o companie de asigurări străină, care are reprezentanță în Ucraina, precum și a rezultatului negativ al testării COVID-19 (prin metoda PCR), efectuat nu mai târziu de 72 ore înainte de trecerea frontierei de stat și emis în limba rusă sau engleză.

Vedeți mai jos mai multe informații privind alertele de călătorie pentru fiecare țară în parte:

11 decese și alte 181 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi, 14 mai, în R. Moldova. Din numărul total de cazuri, nouă sunt de import: 3 – Germania, 3 – Italia, 2 – Rusia, 1 – SUA, anunță Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS). Numărul total de teste efectuate – 6 540, dintre care 1 581 – teste Rapid – Antigen.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 253 567.