Noroc! Azi Bojica a mers prin grădină și a văzut că are deja din ce face un borș verde de primăvară, așa cum numai mamele noastre știu să-l gătească. Când în casă se gătește borș verde, înseamnă că a venit primăvara: sezonul mieilor și al măcrișului. Borșul verde e tare bun când e proaspăt făcut și servit fierbinte. Are atâta verdeață în el, încât trezește primăvara în suflet fără prea mult efort.
Poți să-l gătești și fără miel. În acest caz, faci un bulion din diverse rădăcini, ca să fie aromat și gustos.
Îți promit că-ți va rămâne mult timp în memorie această combinație imbatabilă de arome primăvăratice proaspete: măcrișul, pătrunjelul și mărarul drese cu un oușor de găină de casă.
Ingrediente:
1 miel
5 cartofi
2 morcovi
o mână de orez
borș acru după gust
câte o legătură de: măcriș, mărar și pătrunjel
frunză de dafin
adjică
sare și piper
Etape:
- Fierbe cârlanul cu sare, piper și frunză de dafin.
- Scoate carnea din zeamă și adăugă în ea cartofii și morcovii tăiați ca pentru borș.
- Peste 5-7 minute adaugă puțin orez; peste alte 5 minute, borșul acru de casă.
- După ce a dat în clocot, drege borșul cu un ou bătut cu smântână.
- Adaugă măcrișul, mărarul și pătrunjelul tocat, acoperă cratița și lasă pe 5-7 minute.
- Carnea scoasă din zeamă se unge cu adjică și se prăjește pe tigaia cu ulei încins pe o parte și pe alta.
- Servește mielul la masă, împreună cu borșul.