Nume
Parola
Vizualizări: 2217
Vicepreședintele CALM Constantin Cojocari: „Mereu a existat această tendință de a desconsidera rolul APL și a atrage mai puțină atenție la necesitățile din teritoriu”
14 Mai 2021 — Primarul municipiului Edineț, vicepreședintele CALM Constantin Cojocari a vorbit în cadrul emisiunii Regionalii de la TV 8 despre cum afectează criza politică din Republica Moldova activitatea autorităților publice locale, dar și cum această instabilitate împiedică dezvoltarea comunităților locale și a statului.

„Am trăit timpuri când dreapta a fost la putere, dar și timpuri când au guvernat partidele de stânga și putem constata că toți sunt o apă și un pământ. Mereu a existat această tendință a de a ține centralizat sistemul și de a atrage mai puțină atenție la necesitățile din teritoriu.”

Constantin Cojocari crede că trecem nu doar printr-o criză pandemică și politică, dar și prin una morală deoarece ducem o lipsă acută de politicieni integri. „Cred că astăzi, mai mult ca niciodată, ar trebui să aprobăm un cod deontologic al omului politic, indiferent dacă prezintă centrul sau teritoriile. Nu cred că mai poate fi tolerat faptul ca fiecare care vine la putere să schimbe legea după bunul plac, să treacă structurile statului în subordinea cui vor ei. Republica Moldova este un stat mic și vom putea avansa doar dacă politicienii de stânga și de dreapta ar identifica niște puncte de reper care să unească toată societatea.”

Vorbind despre efectele crizei politice, edilul a constatat că mai multe proiecte ce urmau să fie implementate în localități au fost blocate și acest lucru s-a întâmplat nu doar din cauza pandemiei. „Pandemia nu ne-a permis să ieșim din Republica Moldova, dar ultimile două luni în care am avut această situație de urgență ne-a blocat orice posibilitate de realiza mai multe obiective.”

Potrivit vicepreședintelui CALM, bunele practici sunt implementate în statul nostru doar de către autoritățile locale, indiferent de viziunile lor politice, nu și de cele centrale.

Autor: Congresul Autorităţilor Locale din Republica Moldova

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă