„Nu recomand criptomonedele pentru investitorii noi”. Ce spune milionarul Grant Sabatier despre investițiile în cripto

14 Mai 2021, 15:20
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
14 Mai 2021, 15:20 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Până la sfârșitul anului 2017, Grant Sabatier era un cripto-milionar. Cei 69 de bitcoini pe care îi cumpărase în 2013, la aproximativ 72 USD pe monedă, se tranzacționau cu 16.600 USD bucata. El recomandă investitorilor să nu cumpere bitcoin.

Sabatier, autorul „Libertății financiare” și cofondator al BankBonus.com, spera că acesta va fi ultimul său cuvânt pe această temă. „Mi-am exprimat punctul de vedere”, spune el.

Dar câteva lucruri s-au schimbat de atunci. În primul rând, Bitcoinul a fost singura monedă tranzacționată recent cu peste 57.000 de dolari. Întreaga piață criptografică a explodat. Valoarea totală de piață a monedelor digitale a depășit recent pentru prima dată 2 trilioane de dolari.

Și, odată cu creșterea prețurilor cripto, a crescut și conștientizarea publicului, subliniază Sabatier. „A devenit o parte imensă a culturii noastre”, spune el. „În ultimul an, a trecut de la o subcultură la avangarda culturii noastre.”

Dar, deși criptomonedele au explodat în preț și proeminență, Sabatier nu crede că ar trebui să ocupe un loc proeminent în portofoliul dvs.

„Încă nu recomand ca investitorii noi – oricine are mai puțin de 25.000 de dolari să investească în criptomonede”, spune el. „Singurul lucru care s-a schimbat este că criptomoneda ar trebui tratată ca orice altă clasă de active alternative și să fie folosită ca o modalitate de diversificare a portofoliului dvs.”

Principala preocupare a lui Sabatier cu privire la criptomonede este lipsa de istorie care poate oferi investitorilor informații despre cum se va comporta activul.

„Crypto nu are o experiență foarte lungă”, spune el. „Cu acțiuni, obligațiuni și proprietăți imobiliare, există date istorice imense care ne ajută să înțelegem performanța piețelor.”

Sabatier spune că asta nu înseamnă că criptomonedele nu-și au locul în portofoliul dvs., pur și simplu nu ar trebui să fie cap de afiș.

„Marea mea problemă este că oamenii investesc porțiuni mari din portofoliul lor în cripto, ceea ce reprezintă mai mult un joc pe termen scurt”, spune el. „Noii investitori ar trebui să economisească pe termen lung. Vrei să mergi la Vegas și să-ți pui economiile de viață pe roșu sau negru la masa de ruletă? ”

Deoarece prețurile criptografice nu sunt legate de elementele fundamentale și, în schimb, se deplasează pur pe baza speculațiilor investitorilor, orice investiție în moneda digitală este obligată să fie extrem de volatilă. Dar deținerea de alocări mici de clase de active care se comportă diferit de investițiile din portofoliul dvs. de bază adaugă diversificare și vă poate spori rentabilitatea în timp. De aceea, Sabatier recomandă tratarea criptomonedelor ca un activ alternativ, asemănător unei investiții în metale prețioase, mărfuri sau colecții.

 

Realitatea Live

28 Mart. 2024, 17:13
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Mart. 2024, 17:13 // Actual //  Lupu Eduard

Iubitorii de peisaje idilice beneficiază de un nou top al plajelor cu cele mai albastre ape din lume, realizat de o companie pentru închirierea de case de vacanță, transmite Rador. Autorii clasamentului au dorit să se bazeze pe criterii științifice, iar pentru aceasta au întocmit mai întâi o listă lungă cu cele mai populare și mai frumoase plaje din lume, după care a urmat analiza culorii apelor.

În acest scop, au preluat imagini brute, neprelucrate ale plajelor de pe Google Maps și apoi, folosind instrumentul digital pipetă pentru potrivirea culorii, au determinat nuanța exactă a apei pe care mai apoi au comparat-o cu nuanța declarată oficial ca fiind cel mai intens albastru (YInMn Blue).

În urma acestei analize, pe primul loc, s-a situat plaja Pasqyra (Mirror Beach) din apropiere de stațiunea Saranda din Albania. Urmează apoi două plaje grecești: Bouka de lângă orașul Messini din Peloponez și Kassiopi din Corfu.

Pe locul al patrulea se află Plage de la Vernette din Franța, urmată de plaja Kaputas din Turcia.

Top zece este completat de alte trei plaje grecești: Voulisma, situată pe locul șase, Foki, situată pe locul șapte și Ombros Gialos pe locul nouă, precum și de o plajă din Portugalia, Praia do Carvalho (locul opt) și una din Spania, Los Lances Beach, situată pe locul zece.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău