(video) Oameni de știință din SUA au găsit o modalitate de a încărca mașinile electrice chiar în timpul mersului

Problema încărcării bateriilor este unul dintre motivele actuale care împiedică răspândirea pe scară largă a vehiculelor electrice. Aceasta poate fi rezolvată prin soluția cercetătorilor de la Universitatea Cornell din SUA, care au creat o tehnologie de încărcare a bateriilor chiar în timp ce mașinile electrice se mișcă pe drum.

https://youtu.be/8BQUIRBMSWA

Dezvoltarea a fost condusă de Khurram Afridi, profesor asociat la Catedra de Inginerie Electrică și Tehnică de Calcul, care a lucrat în ultimii șapte ani la un proiect de introducere a infrastructurii pentru încărcarea wireless pe drumurile americane.

“Pe autostrăzi va exista o bandă specială pentru reîncărcare. În cazul în care mașina dvs, în procesul de conducere, arată că mai are puțină energie, începeți să vă deplasați pe o astfel de bandă. Sistemul va putea determina ce mașină se deplasează pe banda de încărcare, iar mai târziu veți primi o factură”, a declarat Afridi.

Se preconizează că proiectul va fi pregătit pentru implementarea pe scară largă pe drumurile publice din Statele Unite în 5-10 ani. În ciuda acestui fapt, profesorul consideră că încărcarea wireless este cea mai bună modalitate de a scăpa de preocupările șoferilor cu privire la inaccesibilitatea stațiilor de încărcare.

În munca lor, cercetătorii au folosit ideile lui Nikola Tesla, care acum 100 de ani a folosit câmpuri electrice variabile pentru a alimenta felinarele care nu sunt conectate la o rețea. Noua tehnologie implică încorporarea unor plăci metalice speciale conectate la o linie electrică și a unor invertoare de înaltă frecvență în carosabil. Aceste plăci vor crea câmpuri electrice variabile care atrag și resping alte perechi de plăci atașate sub electromobile, proces care va genera energie.

Cercetătorii au reușit deja să obțină un oarecare succes în teste. Cu tehnologia lor pot fi puse în mișcare mașini electrice descărcate cu o gardă la sol de până la 18 cm. În plus, procesul de încărcare continuă chiar dacă mașina electrică se deplasează pe un drum cu plăci care sunt situate la câțiva metri distanță una de alta și nu sunt exact aliniate. La ora actuală, cu noua tehnologie, bateria unei mașini electrice compacte precum este un Nissan LEAF poate fi încărcată complet în 4-5 ore!

Principalele dificultăți în procesul de dezvoltare au fost selectarea componentelor adecvate care ar putea rezista la înaltă tensiune și care sunt potrivite pentru utilizare în diferite condiții meteorologice.

De asemenea, trebuie de remarcat faptul că, pentru a integra noua tehnologie, vor trebui să se efectueze reparații majore, dacă nu capitale a drumurilor, ceea ce va necesita alocarea altor fonduri uriașe. Potrivit oamenilor de știință, electrificarea ar trebui să înceapă cu autostrăzi aglomerate și drumuri majore din marile orașe americane.

În prezent, aproximativ 1.8 milioane de vehicule electrice sunt înmatriculate deja în Statele Unite. Pentru a le alimenta se folosesc în jur de 41.000 de stații cu aproximativ 100.000 de încărcătoare. Acest lucru nu este, în mod clar, suficient pentru a satisface nevoile proprietarilor de transport electric.

Un studiu recent al Universității Davis din California a constatat că unul din cinci proprietari de mașini electrice din acest stat american s-a întors la utilizarea unora cu motoare cu combustie internă din cauza problemelor întâmpinate cu încărcarea.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/