(foto) SUA: O criză temporară i-a făcut pe șoferi să cumpere în grabă combustibil, inclusiv în pungi de plastic și cutii de carton

Compania americană Colonial Pipeline, a cărei conductă de 8.800 de kilometri deservește partea de est a țării, și-a suspendat temporar activitățile acum câteva zile din cauza unui atac cibernetic. Ca urmare, mii de benzinării din estul SUA pur și simplu s-au golit și s-au închis, iar cele care aveau stocuri au mărit prețurile benzinei.

Cererea de combustibil a crescut cu 14-40% de la începutul întreruperii, iar prețul unui galon de benzină (3,785 litri) în statele din sud-estul țării a crescut cu 8 cenți și costa în medie 3 dolari, pentru prima dată din 2016. Motivul pentru această creștere a fost inclusiv panica în rândul șoferilor, care, după ce au aflat despre conducta blocată, au dat buzna să cumpere cât mai mult combustibil posibil.

Iar pentru că se folosesc o varietate de recipiente, inclusiv complet nepotrivite, cel puțin o mașină a ars deja din acest motiv.

https://twitter.com/USCPSC/status/1392482092823502849

Secretarul american al Transporturilor a făcut o declarație specială în fața mass-media. Oficialul a declarat că în niciun caz nu trebuie turnată benzină decât în ​​rezervorul de combustibil al unei mașini sau în canistre certificate pentru acest lucru.

Însă, între timp, inclusiv pe Reddit apar fotografii cu șoferi care folosesc coșuri de gunoi, căzi de plastic, alte recipiente și chiar cutii de carton!

https://i.imgur.com/g61tseM.gifv

O mașină a cărei portbagaj era plin cu canistre de benzină a ars deja în totalitate. Chronicle Online scrie că incendiul într-un Hummer H2 a izbucnit la doar câțiva metri de o benzinărie din Homosassa, Florida.

Șoferul, care a încărcat patru recipiente a câte 22 de litri în mașină, și-a aprins o țigară în cabină imediat după ieșirea din stația PECO. Proprietarul acestuia a scăpat cu răni ușoare și a refuzat spitalizarea.

Între timp, vinovatul involuntar al colapsului de pe piața produselor petroliere a anunțat de curând reluarea iminentă, în decurs de câteva zile, a funcționării conductei, lucru care a costat compania 5 milioane de dolari, sumă oferită drept răscumpărare hackerilor de la DarkSide.

Vezi o situație din 2019: (video) Viral pe internet. Cum o şoferiţă şi-a luat benzină într-o pungă şi a pus-o în portbagaj

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/