fbpx

Cel mai tânăr miliardar în criptomonede din lume a donat peste un miliard de dolari pentru a ajuta India în lupta cu COVID

Cel mai tânăr miliardar în criptomonede din lume, cofondatorul Ethereum Vitalik Buterin, a donat criptomonede Shiba inu în valoare de peste un miliard de dolari, pentru a ajuta India în lupta cu pandemia COVID-19.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Tânărul de origine rusă este cofondatorul uneia din cele mai populare criptomonede, numită Ether. Acesta are o avere estimată la nouă miliarde de dolari. Donația lui extrem de generoasă a mers la Fondul de Ajutor în Pandemie din India, fondat de un alt antreprenor din lumea monedelor virtuale.

Tânărul în vârstă de 27 de ani a transferat miercuri peste 50 de trilioane de monede Shiba inu către India Covid-Crypto Relief Fund, potrivit portofelului său public. De asemenea, a transferat 500 de Ether (aproximativ 1,9 milioane de dolari) către fondul de ajutor, scrie CNN.

La momentul transferului, monedele Shiba erau evaluate la 1 miliard de dolari, dar valoarea a scăzut după donația lui Buterin cu aproximativ 30%, potrivit Coinbase.

Monedele Shiba inu pe care Buterin le-a donat fondului de ajutorare i-au fost inițial dăruite și trimise în portofelul său public de către fondatorii monedei, potrivit Coindesk.

Buterin, care avea doar 19 ani când a creat Ethereum în 2013, a devenit miliardar din 4 mai, când moneda digitală a atins 3.500 de dolari. Ether a atins un nou record de 4.385 dolari la începutul acestei săptămâni.

Prin acest gest, Buterin va ajuta India să gestioneze criza sanitară de proporții prin care trece. Într-o singură zi, peste patru mii de oameni au murit în India, din cauza virusului COVID-19.

Articole asemănătoare

Back to top button