image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

PSRM revine la vechile sperietori și propune interzicerea căsătoriei dintre partenerii de același sex; Bolea: Mă deranjează

Socialiștii propun completarea Constituției cu prevederi prin care să fie interzise căsătoriile între persoane de același sex. Și asta chiar dacă legea supremă deja prevede că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între bărbat şi femeie”.

„În ultimii ani, diferite marșuri și propagandă care atentează la valorile tradiționale au luat o amploare mare. Noi vedem că pe plan european și în societatea moldovenească acest lucru este catalogat ca și un pericol, atentează la viitorul societății, viitorul famiilor noastre. În calitate de părinte al doi copii, vreau să vă spun că acest lucru mă deranjează pe mine și pe alți colegi de-ai noștri”, a declarat deputatul socialist Vasile Bolea.

Mai exact, PSRM propune completarea articolului 48 din Constituție.

„Să indicăm pe lângă acest fapt, că familia este întemeiată pe baza relațiilor dintre bărbat și femeie, că statul interzice înregistrarea căsătoriilor dintre partenerii de același sex și că părinții copiilor reprezintă tata, părinte de sex masculin, și mama, părinte de sex feminin”, a precizat Bolea.

El a adăugat că astăzi urmează să fie colectate semnăturile necesare din partea deputaților pentru ca proiectul de modificare a Constituției să fie înregistrat.

Socialiștii spun că în proiect vor fi prevăzute și sancțiuni pentru promovarea valorilor netradiționale.

Noutăţile partenerilor

comentarii: