image
Sursa foto: Getty Images

Messi și Cristiano Ronaldo, detronați din topul sportivilor cu cele mai mari încasări! Cine este liderul surpriză

Pentru al doilea an la rând Leo Messi și Cristiano Ronaldo sunt învinși în topul sportivilor cu cele mai mari încasări în ultimele 12 luni.

Dacă în 2020, cele două staruri din fotbal au fost depășite de Roger Federer, acum numele surpriză din topul alcătuit de revista Forbes este cel al lui Conor McGregor.

Luptătorul, aflat abia la a doua prezență în top 10, a strâns 180 de milioane de dolari în ultimul an - majoritatea banilor provin din vânzarea pachetului majoritar de acțiuni la brandul lui de whisky.

Dar el a câștigat bine și din ringul UFC, peste 70 de milioane de dolari, și nu degeaba s-a oferit să cumpere pe Manchester United. McGregor este primul irlandez care ajunge în această listă selectă.

Alți 3 sportivi se laudă că au trecut de borna de 100 de milioane de dolari încasați în ultimele 12 luni.

Podiumul este completat de marii rivali, Leo Messi și Cristiano Ronaldo - argentinianul a câștigat 130 de milioane de dolari, un record pentru un fotbalist, iar portughezul cu 10 milioane mai puțin.

Quarteback-ul lui Dallas Cowboys, Dak Prescott, și starul din NBA, LeBron James sunt în top 5, în fața lui Neymar, care a câștigat 95 de milioane de dolari.

Roger Federer a coborât pe 7 din fotoliul de lider, cu 90 de milioane de dolari în cont după ultimele 12 luni. El este urmat de campionul mondial de Formula 1, Lewis Hamilton, cu 82 de milioane de euro.

Tom Brady, veteranul din NFL și Kevin Durant completează lista celor 10 sportivi cu cele mai mari încasări din ultimul an.

Aceștia au încasat împreună 512 milioane de dolari din alte surse decât sportul practicat - în total, cei 10 au câștigat 1,05 miliarde de dolari, cu 28% mai mult decât anul trecut, deși multe competiții au fost afectate de pandemie.

Recordul rămâne cel din 2018, când primii 10 au încasat 1,06 miliarde de euro - atunci Floyd Mayweather a câștigat 285 de milioane de dolari într-un an.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: