image
Sursa foto: Jurnal.md

Cazul celor 26 de moldoveni blocați în Nepal: Autoritățile încă nu știu cum să-i aducă acasă

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene precizează referitor la grupul de 26 de cetățeni moldoveni blocați în Nepal, după ce în regiune a izbucnit un număr record de infectări, că la momentul actual examinează toate posibilitățile cum ar putea să-i ajute să revină acasă.

MAEIE precizează că în urma aplicării unor măsuri suplimentare pe plan intern, în Nepal au fost suspendate până la data de 31 mai toate zborurile internaționale. Ca rezultat, reprezentanții instituției au fost contactați de un grup de 26 de cetățeni ai Republicii Moldova blocați în această regiune.

„Ministerul evaluează diferite posibilități de evacuare a cetățenilor Republicii Moldova și de întoarcere a acestora acasă. Totodată păstrăm comunicarea directă permanentă cu ei”, se spune într-un comunicat emis de serviciul de presă al instituției.

În context, MAEIE precizează că monitorizează informațiile privind noile restricții aplicate în alte state, precum și are activat Centrul de Apel la care cetățenii pot semnala ministerului informații despre alți cetățeni aflați în situații dificile, la numărul de telefon: +373 22 788 722.

Amintim că mulți dintre cetățenii moldoveni blocați în Nepal au și cetățenia României, iar unii și pe cea a Rusiei și au cerut ajutor inclusiv de la misiunile diplomatice ale acestor state. Deocamdată nu au primit niciun răspuns care i-ar ajuta în această situație.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: