image
Sursa foto: Profimedia Images

Fostul președinte din Maldive a fost transportat în Germania după tentativa de asasinat

Fostul președinte din Maldive Mohamed Nasheed a fost transportat cu avionul în Germania pentru a-și continua recuperarea medicală după tentativa de asasinat care a avut loc săptămâna trecută, informează BBC, citat de Digi24.

Nasheed s-a aflat la Terapie Intensivă după ce a fost rănit pe 6 mai de o bombă care a explozat în apropierea casei sale din capitala Male.

Nasheed, în prezent purtător de cuvânt al parlamentului din Maldive, a fost supus unei operații de 16 ore pentru îndepărtarea șrapnelului din plămâni, abdomen și ficat.

Poliția a arestat trei suspecți în legătură cu atacul din Male, despre care spune că are legătură cu extremismul islamic.

Anchetatorii caută în continuare alte persoane care ar fi fost implicate în atac. Explozia nu a fost revendicată pentru moment.

Un cetățean britanic și alte două persoane au fost rănite după ce dispozitivul exploziv plantat pe o motocicletă parcată lângă mașina lui Mohamed Nasheed a explodat.

Arhipelagul Maldive este cunoscut pentru resorturile luxoase, dar se confruntă cu o situație politică instabilă. Nasheed, îndepărtat de la putere în 2012 după o lovitură de stat, deține acum a doua cea mai puternică poziție în parlament și a fost un critic vocal al extremiștilor islamiști în arhipelagul cu populație majoritar musulmană.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: