Maia Sandu, despre scrisoarea lui Ilan Șor privind recuperarea banilor din furtul miliardului: „Discuția trebuie să fie cu Procuratura”

Șefa statului, Maia Sandu declară că nu a văzut vreo scrisoare de la Ilan Șor, prin care s-ar cere discutarea la Consiliul Suprem de Securitate a subiectului privind recuperarea banilor din furtul miliardului, in baza schemei propuse de deputat. Maia Sandu îi sugerează lui Șor să se adreseze la Procuratură.

Foto: Colaj UNIMEDIA

„Eu nu am vazut această scrisoare. Însă discuția trebuie să fie cu Procuratura, instituția care trebuie sa stabilească cine și cum răspunde pentru acest furt”, a declarat Maia Sandu la o emisiune de la Radio Moldova.

Fostul președinte al Consiliului de Administrație al Băncii de Economii, Ilan Șor, a declarat recent că foștii acționari ai BEM sunt dispuși să acopere din surse proprii suma care li se impută, ca apoi să revendice acești bani în instanță de la adevărații beneficiari ai furtului din sistemul bancar. Ilan Șor a precizat că, în acest fel, vrea să demonstreze că banii furați pot fi recuperați destul de repede și că, până acum, acest lucru nu s-a dorit, deoarece adevărații beneficiari au deturnat ancheta pe o pistă falsă, pentru a-l face pe el țap ispășitor.

Ilan Șor a publicat pe pagina sa de Facebook, scrisorile pe care le-a trimis Procuraturii Generale, Băncii Naționale și Ministerului Finanțelor, în care a solicitat desemnarea reprezentanților de la fiecare instituție în parte, pentru a demara discuțiile privind recuperarea banilor din dosarul fraudei bancare.


Pub