Alexandru Jizdan este deputatul vizat în acuzațiile ANI: Nu am avut și nu am ce să ascund. Ofițerul nu a ținut cont de informațiile și dovezile pe care le-am oferit

Deputatul, Alexandru Jizdan a venit cu o reacție referitor la informațiile despre faptul că ANI în cadrul unui control a constatat că acesta a încălcat regimul juridic al declarării averii și intereselor personale prin includerea datelor eronate în declarațiile de avere și interese personale depuse pentru anii 2016-2019.

Foto: UNIMEDIA

Deputatul a precizat într-o postare pe Facebook că în perioada activității sale și-a declarat transparent proprietățile și veniturile obținute.

„Vă comunic că nu am avut și nu am ce să ascund și în perioada activității mi-am declarat transparent proprietățile și veniturile obținute. Din cauză că ofițerul ANI nu a ținut cont de informațiile pe care le-am oferit în timpul verificărilor, iar dovezile și declarațiile făcute de mine cu scopul de a exclude neclaritățile apărute nu au fost luate în calcul, am să punctez aici câteva detalii importante, pe care cetățenii trebuie să le cunoască”, a menționat Alexandru Jizdan. 

Potrivit lui, „acești bani sunt venituri acumulate din vinderea unei proprietăți de familie (un teren agricol al părinților mei) și au fost transferați oficial în perioada studiilor feciorului meu de peste hotare, timp de 4 ani”.

Totodată, acesta susține că cele trei apartamente în afara țării, care i-ar aparține, de fapt sunt luate în chirie în perioada studiilor feciorului.

Acele pretinse imobile deținute în afara Republicii Moldova, sunt 3 apartamente luate în chirie în perioada acestor studii. Respectiv, este absurd să-mi fie atribuite mie sau familiei mele în acest context”.

Iar în legătură cu o construcție din Molovata, potrivit lui terenul și casa de vară construită acolo au fost declarate oficial, iar problema de fapt ar fi în 28 de m care există în actele de vânzare-cumpărare, dar care fizic nu sunt.

„Despre faptul că nu am declarat o construcție din localitatea Molovata pot să vă zic că terenul și casa de vară construită acolo au fost declarate oficial, iar problema de fapt ar fi în 28 de m care există în actele de vânzare-cumpărare, dar care fizic nu sunt. (păcat că și acest lucru a fost interpretat de ANI).
4. Cât despre suma de 53 de mii lei, bani care nu au fost incluși în declarația de venit de acum 4 ani, vreau să reiterez ceea ce am comunicat și angajaților ANI. Acești bani sunt veniturile soției mele din activitatea didactică, care din greșeală nu a fost indicată la momentul depunerii”, susține deputatul. 

La 22 aprilie 2021, Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a încheiat procedura de control a averii în privința unui deputat din Parlamentul Republicii Moldova. Controlul a fost inițiat la sfârșitul anului 2019, în baza unei sesizări din oficiu privind depunerea tardivă a declarației anuale de avere și interese personale.


Pub