De la Ghidighici în Turcia, cu o „datorie” de 30 mii lei: 5 cetățeni turci lucrau ilegal la un șantier de la Ghidighici

Cinci bărbați din Turcia care munceau ilegal în comuna Ghidighici au fost depistați de Biroul migrație și azil. Aceștia munceau pe un șantier a unui atelier de autoservice, fără acte permisive, contracte de muncă și respectarea măsurilor de siguranță.

Foto: bma.gov.md

Străinii au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare totală de 30000 lei și au fost obligați să părăsească teritoriului național în termen de 5 zile, cu aplicarea interdicției de intrare pentru perioade de câte 3 ani.

Biroul atenționează despre necesitatea respectării cerințelor legislației și documentării străinilor până la inițierea activităților. Încadrarea ilegală în câmpul muncii a cetățenilor străini atrage după sine sancționarea angajatorului cu amendă contravențională în valoare de până la 3000 lei pentru fiecare străin angajat ilegal.

Monitorizarea permanentă și controlul asupra respectării legislației, precum și combaterea șederii ilegale a străinilor, sunt domeniile prioritare de activitate ale Biroului migrație și azil al MAI.



Pub