26 de moldoveni, blocați în Nepal: Țara a suspendat zborurile internaționale până la 31 mai

26 de moldoveni rămân blocați în Nepal, după ce autoritățile de acolo au aplicat măsuri suplimentare pe plan intern în țară, în contextul pandemiei, inclusiv suspendarea până la 31 mai a zborurilor internaționale. MAEIE a fost sesizat pe acest caz.

Foto: GETTY image

Ministerul evaluează diferite posibilități de evacuare a cetățenilor Republicii Moldova aflați în Nepal și întoarcere a acestora în țară, menținând, totodată, comunicarea directă cu aceștia.

Olga Tapordei, care se află în prezent în Nepal, a scris astăzi pe pagina sa de Instagram că nu cunoaște când se vor întoarce. Zborul era planificat pentru 17 mai.

MAEIE monitorizează informațiile privind noile restricții aplicate în alte state, precum și are activat Centrul de Apel la care cetățenii pot semnala ministerului informații despre alți cetățeni aflați în situații dificile, la numărul de telefon: +373 22 788 722.

Ministerul reiterează pe această cale recomandările adresate cetățenilor moldoveni, de a consulta alertele de călătorie actualizate săptămânal, vineri, și care sunt disponibile la compartimentul „Călătorește în siguranță: MAEIE explică restricțiile de călătorie” și de a evita călătoriile neesențiale în zonele afectate de răspândirea noului coronavirus și restricțiile impuse în consecință de autorități.


Pub