Andrei Năstase, întrevedere cu Ambasadorul SUA: „Am reiterat îngrijorarea privind corectitudinea scrutinului”
Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a avut astăzi o întrevedere cu ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck J.Hogan. Printre subiectele ce le-au discutat a fost situația economică, socială și politică din Republica Moldova, dar și condițiile de desfășurare a scrutinului parlamentar din 11 iulie curent.
Foto:

„Am declarat că resetarea parlamentului prin alegeri anticipate a fost și rămâne unica soluție pentru anularea consecințelor târgului politic dintre Plahotniuc și Dodon. Impunerea sistemului mixt de vot, coroborat cu controlul politic asupra procesului electoral, a permis accederea în parlamentul țării a mai multor persoane corupte, implicate în scheme și crime de proporții. Din acest punct de vedere alegerile anticipate pot oferi șansa revenirii la normalitate.

Am discutat și reiterat îngrijorarea privind corectitudinea scrutinului și modul în care organele electorale vor ști să garanteze o campanie corectă, că partide precum cele conduse de interlopi, de beneficiari ai spălătoriei mafiei rusești și ai furtului miliardului sunt calificate ca și eligibile de organele electorale, iar capacitatea de corupere a acestora poate deforma și viitoarea componență a legislativului”, a menționat Năstase pe pagina sa de Facebook.

Andrei Năstase a mai specificat că partidul Platforma DA pledează pentru un scrutin corect, „desfășurat în condiții libere, care să respecte legea și să ofere șanse egale tuturor concurenților”. 


Alegerile parlamentare anticipate vor fi organizate pe 11 iulie.


Pub