(foto) „Lucru făcut de mântuială” în două scuaruri din capitală: Agenții economici, obligați să remedieze situația din propriul buzunar

O parte din pavajul care a fost instalat curând în scuarul amenajat în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl va fi schimbat. Asta după ce reprezentanții preturii au pus la îndoială calitatea acestora. O situația similară a fost depistată și pe aleile din scuarul amplasat în Parcul „Valea Trandafirilor”, care se află în proces de renovare.

Foto: fb/IonCeban
„În urma unei expertize a pavelelor instalate pe aleile din scuarul amplasat în Parcul „Valea Trandafirilor”, care se află în proces de renovare, s-a constatat că pe alocuri pavajul este necalitativ, acesta este deformat, în compoziţia sa sunt prezente impurităţi (crengi şi plastic) şi se fărâmiţează uşor. Imediat lucrările au fost sistate de către Direcţia Construcţii Capitale, responsabilă de şantierul în cauză, iar agentul economic, care a fost desemnat câştigător în urma concursului public, a fost somat să remedieze neconformităţile depistate din surse proprii. Așa vom proceda în fiecare caz după necesitate”, a scris primarul.

Edilul capitalei a avertizat agenţii economici care vor folosi materiale necalitative la executarea lucrărilor sau vor face lucrurile de mântuială pe şantierele din capitală că vor fi penalizaţi şi vor trebui să remedieze neconformităţile din surse proprii.

Totodată, a dispus ca obligatoriu la toate șantierele și proiectele să fie supraveghetor tehnic.


Pub