Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Purtătorul de cuvânt al președintelui…

Purtătorul de cuvânt al președintelui rus a declarat că nu există încă un acord cu privire la întâlnirea dintre Putin și Biden

Foto: CNBC

„Nu s-a ajuns încă la un acord cu privire la o posibilă întâlnire între președintele rus Vladimir Putin și omologul său american Joe Biden”, a declarat joi, 13 mai, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, scrie tass.ru.

„Nu, nu există încă un acord”, a spus Peskov. „Problema summitului ruso-american este încă în stadiul de discuție și analiză”, a menționat el.

Pe 13 aprilie, Putin și Biden au avut o a doua conversație telefonică la inițiativa Washingtonului. Potrivit Kremlinului, liderii au discutat despre starea relațiilor bilaterale și o serie de probleme internaționale.

Casa Albă a fost informată că Biden i-a oferit lui Putin să organizeze o întâlnire personală „într-o țară terță” în următoarele luni. Ulterior, Biden a explicat că s-a oferit să se întâlnească în Europa. Șeful de stat major al SUA va fi în Europa la mijlocul lunii iunie pentru a participa la summit-urile G7 și NATO. Summitul G7 va avea loc în perioada 11-13 iunie în stațiunea Carbis Bay de pe coasta atlantică a peninsulei Cornwall din Marea Britanie, iar reuniunea Organizației Tratatului Atlanticului de Nord va avea loc pe 14 iunie în capitala Belgiei.

După cum a afirmat anterior secretarul de presă al liderului rus Dmitri Peskov, o întâlnire între Putin și Biden este planificată pentru lunile de vară, dar data exactă și țara nu au fost încă stabilite. Ulterior, el a subliniat că Moscova nu a fost încă de acord oficial să organizeze summit-ul, studiază în continuare propunerea și analizează situația.