Principală  —  IMPORTANTE   —   Delegația de la Chișinău în…

Delegația de la Chișinău în Comisia Unificată de Control a condamnat acțiunile abuzive ale structurilor paramilitare din Zona de Securitate care au provocat moartea bărbatului din Ștefan Vodă

Delegația R. Moldova în Comisia Unificată de Control a condamnat acțiunile abuzive ale structurilor paramilitare din Zona de Securitate care au provocat moartea bărbatului din Ștefan Vodă. Membrii Comisiei Unificate de Control (CUC) s-au întruni joi, 13 mai, la Bender.

Delegația R. Moldova a abordat problema prin prisma actelor de bază ale operațiunii de menținere a păcii pe râul Nistru și a condamnat prezența în Zona de Securitate a structurilor paramilitare neincluse în contingentul Forțelor Mixte de menținere a păcii, precum și acțiunile lor abuzive care au provocat moartea unui om.

Potrivit Delegației R.Moldova în Comisia Unificată de Control „exponenții Tiraspolului în CUC s-au opus discuțiilor și luării unei atitudini obiective la acest subiect, iar delegația Chișinăului a făcut apel către delegația Federației Ruse, reprezentanții Ucrainei și Misiunii OSCE în Comisia Unificată de Control pentru a contribui la procesul de retragere a forțelor „grănicerești” introduse ilegal în Zona de Securitate și de asigurare a respectării prevederilor Acordurilor din 1992 și 1998”.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Ștefan Vodă susțin că au fost anunțați despre decesul unei persoane pe malul stâng al râului Nistru, marți, 11 mai, în jurul orei 15:00.

Potrivit polițiștilor, bărbatul de 47 de ani, locuitor al satului Răscăieți raionul Ștefan Vodă, împreună cu un consătean de 43 de ani pescuiau cu o barcă pe râul Nistru, la circa 20 de metri de malul stâng.

Niște persoane necunoscute de pe malul stâng, în uniformă de tip militar, așa ziși grăniceri din regiunea transnistreană, i-au somat pe cei doi să se apropie de mal.

Politiștii spun că cei doi bărbați i-au ignorat și au încercat înot să ajungă pe malul drept.

Ajuns pe malul drept al Nistrului, bărbatul de 43 de ani l-ar fi observat pe consăteanul său la pământ, pe malul stâng, înconjurat de persoanele în uniformă.