/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Țîcu anunță cine se va regăsi pe lista PUN la anticipate. Iurie Reniță și Ana Guțu, printre primii

13 mai 2021, ora 23:06

Liderul Partidului Unității Naționale, Octavian Țîcu, a dezvăluit cine se va regăsi pe lista formațiunii PUN, care urmează să participe la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Astfel, în fruntea listei se va regăsi chiar el, fiind urmat de către actualul deputat Iurie Reniță, Ana Guțu și Alexandru Arseni. 

„Lucrurile sunt clare. Noi am spus că o să mergem cu Platforma Unionistă a Partidului Unității Naționale deschisă unor personalități care sunt, din punctul nostru de vedere, emblematice pentru tot spațiul românesc prin lucrurile pe care le-au realizat”, a declarat Octavian Tîcu în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

„Primul pe listă va fi liderul partidului, după care va fi domnul Reniță, doamna Ana Guțu, domnul Alexandru Arseni, domnul Ion Cobîșenco , doamna Victoria Botnari, domnul Anatol Vidrașco, după care va fi domnul Dușciac, doamna Gorea-Costin. Și va încheia lista primilor zece doamna Doina Dabija”, a dezvăluit .

Țîcu a mai declarat că pe lista PUN se va regăsi și Corneliu Pîntea, care este consilierul municipal al Partidului Unității Naționale.

În cadrul emisiunii, Țîcu a precizat că pe lista PUN nu se va regăsi Anatol Șalaru, fondatorul formațiunii politice pe care o conduce. „La moment nu este pe listă. S-a retras pentru că are o anumită problemă de sănătate. S-a retras la București”, a explicat invitatul emisiunii.

Perioada electorală pentru alegerile parlamentare anticipate a început pe data de 5 mai curent.

Amintim că săptămâna trecută Comisia Electorală Centrală a aprobat lista partidelor politice, formată din 53 de formațiuni, care pot participa la scrutinul electoral din 11 iulie.

Conform decretului semnat de șefa statului, Maia Sandu, alegerile parlamentare anticipate ar putea avea loc pe data de 11 iulie curent. Maia Sandu a  dizolvat Legislativul pe data de 28 aprilie, imediat după ce Curtea Constituțională a declarat ilegală instituirea stării de urgență în Republica Moldova.

Dorin Dușciac este vicepreședintele Partidului Unității Naționale (PUN)

Alexandru Arseni este expert în drept constituțional

Ana Guțu este președintă de onoare a PUN, iar pe 14 februarie 2016 a fost aleasă președintă a Partidului Unionist Dreapta

Anatol Vidraşcu este directorul general al Grupului Editorial Litera

Doina Dabija este poetă și publicistă 

Victoria Botnari este vicepreședinte a PUN

Ion Cobîșenco este vicepreședinte al PUN

Iuliana Gorea-Costin a fost ambasadoarea Republicii Moldova la Consiliul Europei, fondatoarea şi prima directoare al Liceului Mircea Eliade din Chișinău

Iurie Reniță este actual deputat din partea Platformei DA  

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram