08:27:20 19.04.2024
Stiri

Analist politic, despre MARIAJUL dintre Dodon și Voronin: „Trebuie să deducem că se face o alianță MĂGĂREASCĂ? Dodon este în CADERE liberă și nu poate fi locomotivă electorală”. Voronin ar mai VISA la funcția de șef al statului

Actualitate 13.05.2021 09:32 Vizualizări2806 Autor: Ziarul National
Analist politic, despre MARIAJUL dintre Dodon și Voronin: „Trebuie să deducem că se face o alianță MĂGĂREASCĂ? Dodon este în CADERE liberă și nu poate fi locomotivă electorală”. Voronin ar mai VISA la funcția de șef al statului


Blocul electoral format dintre Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) și Partidul Comuniștilor din R. Moldova (PSRM) nu ar avea nicio logică și ar urmări doar satisfacerea unor interese persoanele ale celor implicați – menținerea schemelor. De această părere este analistul politic Anatol Țăranu.

„Cine a putut să se aștepte la așa ceva? Cum un om normal poate să recunoască că el este gata să facă alianță politică cu persoana pe care a numit-o „măgar”? Atunci trebuie să deducem că se face o alianță măgărească? Haideți să vedem ce s-a întâmplat când s-a creat această alianță. Este absolut evident interesul. Voronin vrea să ajungă iar în Parlament și atunci a uitat de toate acuzațiile pe care i le-a adresat lui Dodon. Pentru dânsul primează acest lucru: să aducă PCRM-ul în Parlament, să mai aibă un mandat de deputat, acoperire deputățească, imunitate. Dar poate undeva acolo în adâncul memoriei, a conștiinței, undeva se gândește că poate mai ajunge o dată președinte”, a declarat Țăranu, în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV.

În ceea ce-l privește pe Dodon, situația este similară.

„Dodon este în cădere liberă. PSRM a făcut o gafă enormă promovându-l pe Dodon în calitate de lider. O persoană care a pierdut lamentabil prezidențialele nu poate fi locomotivă electorală. Mai degrabă e o piatră de moară la picioarele PSRM. Interesele pecuniare sunt acelea care îi fac pe ei să se gândească „măcar o lună în plus, măcar o jumătate de lună”, pentru că asta înseamnă adunarea unor sume pe conturile bancare. Schemele vor continuă să funcționeze… Funcționarea acestor scheme înseamnă sume enorme. Omul simplu nici nu poate să-și imagineze cât de mulți bani acolo sunt”, a precizat Țăranu.

Astfel, asemenea politicieni ca Dodon și Voronin sfidează logica și bunul simț. „Din caza unor asemenea politicieni egoiști, cu interese meschine, R. Moldova nu poate să aibă perspective”.

Amintim că membrii Consiliului Republican al PSRM au votat pentru formarea unui bloc electoral cu PCRM în scopul participării la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Ulterior, Dodon a plecat la Vladimir Voronin pentru a semna documentul de formare a blocului electoral.

Sursa: Deschide.md


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md