13:07:50 18.04.2024
Stiri

Ilan Șor, replică pentru BNM: „Refuzați banii care ar putea ajunge la cetățeni”. Conducerea BNM nu ar fi interesată să fie recuperată dauna, deoarece ar acționa în interesul BENEFICIARILORI reali ai furtului

Actualitate 13.05.2021 11:53 Vizualizări1778 Autor: Ziarul National
Ilan Șor, replică pentru BNM: „Refuzați banii care ar putea ajunge la cetățeni”. Conducerea BNM nu ar fi interesată să fie recuperată dauna, deoarece ar acționa în interesul BENEFICIARILORI reali ai furtului


„Neglijență, indiferență, obrăznicie și cinism”. Așa a catalogat liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, comportamentul funcționarilor Băncii Naționale a Moldovei (BNM). El a subliniat că BNM este dezinteresat ca banii furați din bănci să fie returnați, întrucât își acoperă angajații care au fost implicați direct în furt.

Într-o intervenție live pe Facebook, Ilan Șor a amintit că, în numele acționarilor băncilor lichidate, a propus să cumpere portofoliul de credite, să asigure viramentul banilor în buget, iar ulterior să îi returneze din contul beneficiarilor reali ai furtului. BNM însă a răspuns la propunerea respectivă cu o scrisoare formală în care scoate în evidență „incompetența, mediocritatea și nedorința ei de a face ceva”, subliniază Șor.

„Banii care pot fi rambursați chiar azi de către acționari pot fi direcționați deja mâine pentru plata pensiilor suplimentare, pentru compensarea unor tarife pentru utilități, pentru rezolvarea problemelor agricultorilor. Domnule Armașu, admit că acest lucru vă este impropriu și personal nu aveți nevoie de bani. Oamenii însă au nevoie de aceste fonduri. Dar de ce să tratezi atât de mitocănește cetățenii R. Moldova?”, a declarat liderul Partidului „ȘOR”.

Potrivit lui, conducerea BNM nu este interesată să fie reparată dauna, deoarece acționează în interesul beneficiari reali ai furtului, precum și ai propriilor angajați, care, prin incompetență sau rea-voință, au fost implicați în jaful bancar.

„Domnule Armașu, dacă considerați că acționarii nu vor merge cu cereri de chemare în judecată, inclusiv la adresa BNM, atunci trebuie să vă dezamăgesc – acest lucru se va întâmpla. Asta însă nu înseamnă că aveți dreptul să blocați procesul de returnare a banilor în buget. Asta nu înseamnă că sunteți în drept să sabotați procesul de virare a banilor în buget ”, a subliniat Ilan Șor.

De asemenea, el a făcut apel la președintele R. Moldova, îndemnându-l să intervină în situația respectivă și să faciliteze transferul financiar către buget. „Dacă aveți intenții oneste, nu văd niciun obstacol ca să favorizați acest lucru. Mă bizui pe sprijinul dvs. în această chestiune”, s-a adresat Șor președintelui Maia Sandu.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md