Companiile aeriene europene anulează zborurile spre Tel Aviv. Cauza – escaladarea violențelor

13 Mai 2021, 16:32
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
13 Mai 2021, 16:32 // Actual //  MD Bani

Mai multe companii aeriene europene s-au alăturat rivalilor americani care au decis să evite zborurile spre Israel, după mai multe zile cu tiruri de rachete dinspre Fâşia Gaza. Printre acestea, British Airways, Virgin Atlantic şi Iberia au anunţat astăzi că şi-au anulat zborurile spre Tel Aviv, scrie Realitatea.md.

De la începutul escaladării conflictului militar între Hamas, de luni seara, mişcarea islamistă armată aflată la putere în Fâşia Gaza, şi Israel, în jur de 1.600 de rachete au fost trase din enclava palestiniană spre teritoriul israelian, potrivit celui mai recent bilanţ al armatei.

„Siguranța și securitatea colegilor și clienților noștri este întotdeauna prioritatea noastră principală. Continuăm să monitorizăm îndeaproape situația”, a declarat British Airways, după anularea zborurilor către și dinspre Tel Aviv.

Compania Virgin Atlantic din Marea Britanie a anulat miercuri seara un zbor și a declarat că analizează dacă va opera zborul de joi seara, spre aceeași destinație.

„Compania aeriană spaniolă Iberia și-a anulat zborul către Tel Aviv de la Madrid joi și vineri”, a declarat o purtătoare de cuvânt.

În același timp, și compania germană Lufthansa și-a anulat, de asemenea, zborurile.

„Din cauza situației actuale din Israel, Lufthansa își suspendă zborurile către Tel Aviv până vineri, 14 mai”, au declarat reprezentanții companiei.

Wizz Air a declarat că a amânat zborul de joi de la Abu Dhabi la Tel Aviv până vineri.

Compania aeriană Flydubai a informat că continuă să opereze zboruri zilnice din Dubai către Tel Aviv. Potrivit surselor, aceasta urma să opereze joi trei zboruri, în timp ce un al patrulea zbor de noapte a fost anulat.

În contextul în care Marea Britanie a anunțat că Israelul se află pe lista verde pentru redeschiderea călătoriilor de agrement în străinătate în timpul pandemiei de COVID-19, Virgin Atlantic a declarat la începutul acestei săptămâni că rezervările în Israel au crescut cu 250%.

În schimb, compania aeriană britanică easyJet a anunţat că deocamdată nu renunţă la zborurile sale spre Tel Aviv. Următorul său zbor este programat din Berlin pe 16 mai, iar o cursă dinspre aeroportul londonez Luton spre Tel Aviv este programată pentru ziua de 18 mai.

„Vom continua, desigur, să monitorizăm situația”, a menționat o purtătoare de cuvânt a easyJet.

De când violențele au escaladat pe 10 mai, zeci de persoane au fost ucise în Gaza și Israel. Potrivit presei internaționale, actuala ofensivă este cea mai puternică dintre Israel și Hamas de la un război din 2014 în regiunea condusă de Hamas. Având în vedere situația actuală, există o presiune asupra SUA pentru a detensiona tensiunea, pe măsură ce îngrijorările sunt tot mai mari că situația ar putea scăpa de sub control.

Realitatea Live

28 Mart. 2024, 12:55
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Lupu Eduard
28 Mart. 2024, 12:55 // Oameni şi Idei //  Lupu Eduard

Fostul președinte american, Donald Trump, a emis un avertisment ferm către potențialii săi donatori, rugându-i să „țină mâinile departe de Trump Tower”. Declarația lui Trump vine în contextul în care acesta se confruntă cu presiuni financiare semnificative, iar una dintre cele mai prețioase proprietăți imobiliare ale sale riscă să fie confiscată.

Într-un mesaj adresat susținătorilor săi, Trump a solicitat sprijin pentru plata unei cauțiuni uriașe de 175 de milioane de dolari, impusă în procesul de fraudă inițiat de procurorul general al New York-ului, Letitia James. Fostul președinte american s-a mobilizat pentru a strânge fondurile necesare și a cerut ajutorul susținătorilor săi pentru a face față acestui nou obstacol financiar.

În ciuda problemelor juridice, Trump a avut parte și de vești bune recent. O curte de apel a redus drastic suma cauțiunii sale, de la 454 de milioane de dolari la 175 de milioane. În plus, compania sa de social media a avut o debut impresionant pe bursă, iar acțiunile au crescut cu 16%, contribuind la creșterea spectaculoasă a averii sale.

Cu toate acestea, situația financiară a lui Trump rămâne sub semnul întrebării. Chiar dacă pare să se bucure de o creștere a averii sale pe hârtie, dificultățile financiare sunt departe de a fi depășite. Problemele juridice, cum ar fi procesul de fraudă din New York, reprezintă doar o parte din provocările cu care se confruntă fostul președinte american.

În ciuda acestor dificultăți, Trump își păstrează speranța și caută soluții pentru a face față situației financiare delicate. Prin intermediul investițiilor în companii și susținerea din partea susținătorilor săi, el încearcă să găsească modalități de a depăși aceste obstacole și de a-și menține influența în sfera politică și economică.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău