(video) „Despre război 20’18”. Poeta Ioana Isac a lansat cea de-a patra poezie video

ijugredrtgyu

Ioana Isac a lansat astăzi cea de-a patra poezie video intitulată „Despre război 20’18”. Poeta spune că aceasta este o metaforă sau o încercare de imitare a istoriei prin estetic, nu și prin realitatea trăită „atunci”.

„13 mai are o semnificație aparte pentru mine și cu aceasta video-poezie închei un resentiment de Ziua Internațională a Dorului”, spune Ioana Isac.

În acest sens, poeta menționează totodată că poezia face trimitere la conflictele emoționale și cum ne transformăm în victime fiind călăi, iar uneori durerea e așa mare că ne e mai ușor să ne desființăm, decât să acceptăm o rană și s-o vindecăm.

„E un experiment conceptual atât la nivel de sound design

„În drumul păcii cu ceilalți și cu sine e important să avem rufele albe și să fim pregătiți să privim în fereastra trecutului fără frică și autoamăgire. Unul din motivele războirii e nerăbdare și aici chiar mă închin femeilor care au așteptat și au avut puterea de a crede în iubire pe timpuri ucigătoare. E un experiment conceptual atât la nivel de sound design (căci majoritatea asociază așa poezii cu stări doar lirice), cât și la nivel vizual, care sper să vă placă și să rezoneze cu voi”, este mesajul Ioanei către cei care vor audia poezia.

Puteți audia/viziona poezia în videoclipul de mai jos.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente