(infografic) Republica Moldova vs. UE: Rata natalității mai mare, dar speranța la viață mult mai mică

Biroul Național de Statistică a prezentat  cele mai recente date referitor la situația  social-economică a țării noastre în comparație cu cea a mediei pe țările UE-27.

Foto:

În studiu întitulat: Repblica Moldova vs Uniunea Europeană sunt statici economice prezintă date ce țin de Produsul Intern Brut în RM comparativ cu UE; producţia industrială; inflaţie; activitatea întreprinderilor mici şi mijlocii; mediul înconjurător; producția alimentară (cereale, cartofi, carne sau lapte).

Astfel rata medie de inflație în anul 2020 în comparație cu 2019 pentru R. Moldova și Uniunea Europeană este 3,8 % și respectiv 0,7%. Iar rata de desființare a întreprinderilor pentru anul 2018 pentru țara nostră este de 22,1 % și respectiv 8,1 pentru țările Uniunii Europene.

Statisticele sociale conțin date ce se referă la demografie; piaţa forţei de muncă; educaţie și sănătatea populației.   Acestea arată că speranța de viață la naștere, 2019, în Republica Moldova era de 79,9 ani, iar în UE de 81,3.

Iar, rata natalității, conform informației, nou-născuți la 1000 de persoane, în 2019, în Moldova era de 12 %, pe când în UE era de 9,3%.

 


Datele reflectă statistice oficiale disponibile pe site-ul oficial al BNS www.statistica.gov.md şi Banca de date statistice, iar datele pentru UE-27 au fost preluate din baza de date a Eurostat (Oficiul de Statistică al Uniunii Europene).


Pub