O fetiță, salvată de la înec de niște trecători, în timp ce bunica ei „discuta și mânca răsărită” la 15 metri de malul unui lac din capitală
Întâmplare șocantă la lacul de la Porţile oraşului din sectorul Botanica. O fetiță de câțiva anișori a fost la un pas de a se îneca, după ce s-a băgat în apă „să-și ude doar picorușele”, însă din cauza malului abrupt, aceasta s-a scufundat. Pe mal, frățiorul mai mic plângea, iar bunica ce-I însoțea la plimbare, era preocupată de o discuție cu o prietenă și un pachet de floarea soarelui, la mai mulți metri distanță de mal.
Foto: Facebook/Mihaiela Bocancea

Incidentul a fost povestit pe rețele de socializare de către o tânără, fiica doamnei care a sărit în lac pentru a salva fetița. Din cele auzite de tânără „bunica le-a dat voie copiilor să intre în apă, dar numai cu picioarele”.

„Fetița a mers cam vreo 15 metri depărtare de noi ca să vorbească ceva cu bunica și a lăsat frățiorul singur pe marginea iazului. Iazul este adânc și are panou cu indicație „SCĂLDATUL ESTE INTERZIS”. Apoi fetița a revenit fericită și i-a zis celui mic că bunica le-a dat voie să intre în apă, dar numai cu picioarele. Când am auzit-o zicându-i celui mic că pot să intre în apă, m-am întors să-i zic mamei despre iresponsabilitatea bunicii. Nu am reușit să-i zic, pentru că fetița a pus piciorul în apă și s-a dus imediat la fund”, a scris tânără. 

„Mama a intrat în același moment în apă ca să o salveze. Pe marginea iazului plângea băiețelul mic. Eu strigam ajutor. Mama, care toată copilăria a trăit pe malul Nistrului și l-a trecut înotând de nenumărate ori, îmi spunea ducându-se la fund „Mihaiela mă înec””, povestește Mihaiela Bocancea. 

Un alt tânăr, care alerga alături a sărit și el în apă ca să scoată femeia și fetița. 

„Eu alergam în acel moment în preajmă pentru un eveniment sportiv, și am auzit-o pe fiica doamnei care a sărit în apă și striga ajutor. M-am apropiat rapid de mal am văzut copilul și doamna în apă, am aruncat echipamentul de pe mine și m-am băgat în apă, era foarte alunecos malul, dar am reușit să mă prind cu o mână de o crăpătură dintre plițile de beton, fiind până la gât în apă. Am întins mâna și am prins întâi fetița și am tras-o la mal și am transmis-o unui alt bărbat care era deja pe mal. După am întins mâna și am tras-o și pe doamnă la mal și la fel am transmis-o celor de pe mal. Nimic deosebit, sunt sigur că oricine ar fi fost în locul meu ar fi procedat la fel”, a declarat pentru UNIMEDIA, Vladislav Gaitur, bărbatul care a sărit în ajutor. 

Bunica celor doi copilași s-a apropiat de mal abia după ce a văzut că acolo s-a adunat mai multă lume și nu avea idee ce se întâmplase cu cei pe care îi avea în supraveghere, au mai scris martorii incidentului.



Pub