(video) Coșmarul bombardamentelor, trăit de o moldoveancă stabilită în Israel: Stăm în case, e stare de alertă. Nimeni nu a dormit în această noapte

Mai întâi s-a auzit sunetul de sirenă - unul asurzitor, ce stârnește imediat panică, iar la un minut și jumătate distanță au venit și primele bubuituri provocate de proiectilele lansate asupra Israelului din Fâșia Gaza, dar și zgomotul sistemului antirachetă Iron Dome.

Foto: Ibraheem Abu | Reuters

„Nu toate rachetele au fost prinse, trei au explodat și au provocat victime. Pe la orele 3 de noapte sirenele au început să sune din nou și o nouă rafală de rachete s-a văzut pe cer. 

Stăm închiși în casă, e multă panică, nimeni nu a ieșit la serviciu, dar și autoritățile ne recomandă să nu ieșim în stradă.

Desigur că frica este enormă. Nimeni nu a dormit. Chiar dacă aici, practic fiecare casă are o cameră specială menită să te protejeze de bombardamente”, a povestit pentru UNIMEDIA, Victoria Mereuță, o femeie stabilită de mai mulți ani în Israel.


Mamat -  așa se numește camera cu pereții din beton și cu fier de grosimea de 30 cm, cu uşa şi fereastră blindată. Aceste camere sunt dotate cu măşti cu oxigen, extinctor, trusă medicală, instrucțiuni în diferite limbi și alte lucruri de primă necesitate.

„Școlile și grădinițele sunt închise. Aeroportul Ben Gurion este închis. Autoritățile au declarat stare de alertă. Ne rugăm să fie pace și liniște”, a adăugat Victoria.

Braţul armat al Hamas susține că a lansat 130 de rachete, marți seara, în direcţia Tel Aviv-ului. Majoritatea proiectilelor din Gaza au fost interceptate însă de sistemul israelian antirachetă Iron Dome. Ore în șir s-a auzit zgomotul sirenelor și sunetul interceptoarelor antirachetă. 


Pub