(video) Un lup se plimbă liber pe străzile de la Dănceni: Și-a petrecut după amiază la poștă cu bătrânii, iar spre seara a înhățat o găină de la o bază de odihnă

Alertă la Dănceni. Un lup se plimbă liber pe străzi după ce a evadat în această noapte dintr-un adăpost. Acesta a ajuns în atenția sătenilor ieri, despre acest fapt fiind sesizată și primărița, Victoria Butuc-Guranda, care a venit cu mai multe detalii într-o postare pe facebook. Lupul ar fi petrecut ieri ziua prin sat, iar la un moment dat a ajuns la poștă, unde a stat în compania bătrânilor, ultimii fiind deloc deranjați sau speriați de prezenta animalului. Spre seară însă, animalul a fost suprins pe malul unui lac, iar ulterior a ajuns la o bază de odihnă de unde a înhățat o găină, iar proprietarul bazei, Lilian, a înșfăcat lupul. Animalul, la recomandarea instituțiilor de resort, a fost adăpostit, însă peste noaptea a evadat. În prezent, lupul este căutat de serviciile specializate.

Foto: colaj/ fb/Victoria Butuc - Guranda
Primărița satului Dănceni, Victoria Butuc-Guranda, a spus că animalul a fost ieri la poștă și a stat alături de bătrâni, la umbră sub o bancă.
„Cu toții au fost drăguți cu lupul, nebănuind probabil că ar prezenta vreun pericol, ulterior s-a îndreptat spre școală, am înțeles că s-a întâlnit cu mai mulți copii prin sat, Slavă Domnului că nu a pățit nimeni nimic. În timpul zilei un băiat căuta după spusele lui un câine-lup. Oamenii zic că era cineva nu de-a locului. Spre seară a fost surprins de niște tineri pe malul lacului, până când a înhățat o găină de la baza de odihnă din preajmă, iar Lilian, proprietarul, de dragul găinii a înșfăcat lupul de gât. Curajos gest și plauzibil”, a scris primărița.

Aceasta spune că a fost alertată și poliția, dar și instituțiile de resort care au sugerat să fie izolat până dimineață. 

„Este în siguranță, găina i-a fost oferită drept cină, au avut grijă să-i de-a și apă, sperăm să fie cuminte până dimineață. După o postare pe facebook, am înțeles că ar fi fost văzut prin preajma unei baze de odihnă din pădure, unde este improvizat un mini zoo, cât de legal sunt ținute acele animale urmează să ne documentăm, spre seară am fost să întreb dacă nu cumva au pierdut un lup, fapt confirmat de domnul de la pază. Am invitat administratorul mâine dimineață la primărie să ofere explicații și să prezinte actele de posesie, deja vedem ce decizie va fi luată de organele competente”, a scris Guranda.

În această dimineață, aceasta a anunțat că animalul a evadat, iar toate serviciile specializare sunt în căutarea acestuia.



Pub