Ilan Șor va ieși deseară live, pe Facebook, pentru a comenta „refuzul BNM de a recupera banii” din băncile lichidate

Fostul președinte al Consiliului de administrație al Băncii de Economii, Ilan Șor, va comenta deseară, într-un live pe contul său de Facebook, refuzul Băncii Naționale a Moldovei, la propunerea foștilor acționari ai băncilor lichidate, de a restitui valoarea creditelor neperformante.

Foto: UNIMEDIA

Ilan Șor a anunțat că va comenta miercuri seara, 12 mai, începând cu ora 21.00, refuzul transmis ieri de Banca Națională.

Amintim că, acum două săptămâni, Ilan Șor a venit cu o nouă soluție pentru recuperarea banilor din cele trei bănci devalizate - ca foștii acționari să cumpere portofoliul de credite neperformate, iar apoi să recupereze banii de la adevărații beneficiari ai fraudei bancare. Foștii acționari consideră că autoritățile statului nu au întreprins măsuri suficiente pentru a recupera banii, sau chiar au încercat să îi acopere pe adevărații beneficiari și vor să preia inițiativa în mâinile lor.

Această soluție ar presupune că bugetul de stat va fi suplimentat cu miliarde de lei, însă BNM a refuzat oferta. Este de menționat că anume BNM a fost instituția care a gestionat creditele de urgență în valoare de peste 13 miliarde de lei, garantate de Guvern, existând presupuneri că a gestionat fraudulos acești bani. Mai mulți foști și actuali conducători ai BNM sunt anchetați în dosarul jafului bancar din 2014.


Pub