La Orhei, echipa lui Ilan Șor continuă schimbările, cu drumuri asfaltate și borduri noi

Orheiul se transformă în șantier, după ce mai multe artere principale și secundare din oraș au intrat în reparație. Este vorba despre străzile 31 august, Floriilor, Doinei, Șciusev și Alecu Russo.

Foto: partidulsor.md

Cele mai ample lucrări au loc pe strada 31 august, acolo unde a fost deja frezat un strat de asfalt de cinci centimetri, între timp urmând să fie plombate gropile. Ulterior va fi așternut un nou strat de asfalt rece de tip „Slurry Seal”. Potrivit specialiștilor, această procedură are menirea să protejeze straturile inferioare ale asfaltului. 

De asemenea, pe întreaga lungime a străzii, care are aproape doi kilometri, vor fi montate borduri noi. De asemenea, vor fi extinse spațiile verzi, va fi instalat un sistem nou de irigare autonomă și vor fi montate rigole noi de scurgere.


Totodată, au început lucrările de reparație pe mai multe porțiuni ale străzii Floriilor. În total, vor fi reparați peste 1500 de metri pătrați ai acestei artere.

Potrivit autorităților municipale, în acest moment se lucrează pe mai multe străzi concomitent. Primarul municipiului Orhei, Pavel Verejanu, a inspectat șantierul și a reiterat că  autoritățile locale fac tot ce le stă în putință pentru sporirea confortului localnicilor. În plus, spune Verejanu, materialele utilizate pentru reparația drumurilor sunt de calitate înaltă.


„Renovarea drumurilor se numără printre sutele de promisiuni făcute de președintele Partidului Șor, Ilan Șor, care a declarat că în 2021 vor fi reparate toate drumurile din raionul Orhei și în toate satele conduse de primarii formațiunii. Șantierele reprezintă o dovadă în plus că Partidul Șor își îndeplinește angajamentele” a mai menționat Pavel Verejanu.

De la preluarea administrării orașului Orhei de către echipa lui Ilan Șor, 80 la sută din drumurile din municipiu au fost reparate.



Pub