image
Sursa foto: Reuters

VIDEO: Ploaie de rachete asupra Tel Avivului; Cel puțin 5 morți și zeci de răniți, clădiri în flăcări, zboruri suspendate

UPDATE // Raidurile aeriene în Gaza au lăsat în urmă 35 de morți, iar rachetele lansate de acolo asupra orașelor israeliene au ucis cinci persoane, în ciuda faptului că majoritatea au fost interceptate de antiaeriana israeliană.

--------------

Metropola israeliană Tel Aviv a fost ţinta unui atac masiv cu rachete lansate din Fâşia Gaza, soldat cu trei morți și zeci de răniți.

Ore în șir s-a auzit zgomotul sirenelor și sunetul interceptoarelor antirachetă ale scutului Iron Dome. Premierul israelian, care a promis o ripostă dură, și-a avertizat concetățenii că acțiunile violente ar putea dura „ceva timp”.

Clădirea Hanadi din Fâșia Gaza, unde aveau sediul șefii Hamas, a fost făcută una cu pământul de armata israeliană. Începând de luni seara, aceasta a efectuat aproximativ 150 de raiduri, soldate cu cel puțin 28 de morți, ca răspuns la cele peste 500 de rachete lansate de militanții palestineni către orașele israeliene. Spirala violențelor a continuat marți, când militanții palestinienii au ripostat cu 130 de rachete trase asupra Tel Avivului.

VIDEO: 30 min ago, rockets over Holon, 3km south of Tel Aviv Posted by David Saranga on Tuesday, 11 May 2021

Majoritatea proiectilelor din Gaza au fost interceptate de sistemul israelian antirachetă Iron Dome, însă o femeie a fost ucisă marţi seară lângă Tel Aviv în cursul atacurilor. Decesul ei ridică la trei numărul persoanelor care și-a pierdut viața, marţi, în Israel, în atacurile cu rachete din Fâşia Gaza. Una din rachetele trase de militanții palestinieni au lovit un autobuz civil, care nu avea călători.

Autorităţile israeliene au suspendat marţi seara zborurile către Aeroportul Internaţional Ben-Gurion din Tel Aviv ca urmare atacului intens cu rachete lansate din Fâşia Gaza.

Hamas a trecut o „linie roşie” lansând rachete asupra Israelului, a declarat premierul israelian Benjamin Netanyahu.

„Am eliminat zeci de teroriști, inclusiv comandanți superiori, am bombardat cartierul general al Hamas, am demolat clădiri și turnuri folosite de organizații teroriste. Israelul va reacţiona cu forţă, oricine atacă va plăti un preţ mare. Vă spun, cetăţeni ai Israelului, conflictul actual ar putea dura ceva timp”, a transmis premierul Israelului.

Noutăţile partenerilor

comentarii: