image
Sursa foto: Facebook / Victoria Butuc-Guranda

VIDEO: Povestea lupului de la Dănceni; A stat în rând la poștă cu oamenii, a întâlnit copii, a înfulecat o găină și a evadat

UPDATE 14:55 //

Lupul de la Dănceni, numit Dany, a fost prins. „Este rănit și obosit, a fost transportat la mini zoo de unde a evadat, va fi examinat de un medic veterinar. Urmează să fie desfășurată o anchetă, să fie verificate toate actele de proprietate asupra animalului, condițiile de detenție etc. de către Inspectoratul de Poliție Ialoveni și Agenția de Mediu! Mulțumim tuturor pentru implicare și receptivitate... Pledez pentru lichidarea Grădinilor Zoologice și eliberarea animalelor în lumea lor”, este mesajul transmis de primarul Dănceniului, Victoria Butuc-Guranda.

jurnal.md

Știrea inițială:

La Dănceni, vedeta zilei e un lup care a fost surprins ieri în mai multe locuri din sat, a stat cuminte pe lângă oameni, a „cinat” înfulecând o găină, iar spre seară a fost izolat într-o încăpere de către autoritățile locale. Nu i-a plăcut însă culcușul, așa că peste noapte a evadat.

Lupul a fost surprins ieri, în plină zi, în timp ce se plimba pe strazile din satul Dănceni, raionul Ialoveni. Acesta nu a fost agresiv, nu s-a năpustit asupra oamenilor, ba chiar pare să fi savurat compania lor.

„A fost și la poștă, a stat de rând cu bătrânii care așteptau pensia, la umbră, sub o bancă, toți au fost drăguți cu lupul, nebănuind probabil că ar prezenta vreun pericol. Ulterior s-a îndreptat spre școală, am înțeles că s-a întâlnit cu mai mulți copii prin sat, Slavă Domnului că nu a pățit nimeni nimic. Spre seară a fost surprins de niște tineri pe malul lacului, până când a înhățat o găină de la baza de odihnă din preajmă”, povestește primarul localității, Victoria Butuc-Guranda.

jurnal.md

Proprietarul bazei de odihnă a reușit să prindă lupul și să-l imobilizeze. Autoritățile au sunat la poliție și la instituțiile de resort, care le-au zis să izoleze animalul până dimineață.

Facebook / Victoria Butuc - GurandaFacebook / Victoria Butuc - Guranda

„A fost izolat în siguranță, găina i-a fost oferită drept cină, au avut grijă să-i dea și apă, sperăm să fie cuminte până dimineață”, scria aseară primarul de Dănceni. Dimineață însă au descoperit că lupul a reușit să evadeze, făcând o gaură în ușă.

Facebook / Victoria Butuc - GurandaFacebook / Victoria Butuc - Guranda

Primarul din Dănceni susține că lupul ar fi fost văzut și prin preajma unei baze de odihnă din pădure unde este improvizat un mini-zoo. Contactați de alesul local, responsabilii de la baza de odihnă au confirmat că lupul a evadat de la ei.

Acum autoritățile fac apel la localnici să găsească lupul împreună. Oamenii legii urmează să verifice actele de posesie și legalitatea faptului că animalele sunt ținute în captivitate într-un mini-zoo improvizat.

„La final de zi putem face o concluzie: chiar și cu cel mai periculos animal dacă te comporți bine, nu te paște niciun pericol! Rămân în continuare pe poziția că animalele sălbatice trebuie să trăiască în sălbăticie, în lumea lor, în largul lor, nu în cușcă”, a mai punctat primarul satului Dănceni.

Facebook / Victoria Butuc - GurandaFacebook / Victoria Butuc - Guranda

Noutăţile partenerilor

comentarii: