image
Sursa foto: jurnal.md

Ministrul de Externe al României: „Vom monitoriza cu toată atenția modul în care se desfășoară alegerile din RM”

Ministrul Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu, și-a exprimat marți seara, în cadrul esmisiunii „Tema zilei” de la TVR 1, speranța că alegerile anticipate din RM se vor desfășura transparent și „cu deplină corectitudine". El a reiterat sprijinul deplin al Bucureștiului pentru „agenda reformatoare" a președintelui Maia Sandu.

„Sperăm din toată inima ca aceste alegeri să fie desfășurate printr-o implicare a guvernului actual de la Chișinău, în așa fel încât să se desfășoare transparent și cu deplină corectitudine",  a declarat Bogdan Aurescu.

Oficialul român a mai adăugat că vor monitoriza cu toată atenția modul în care se desfășoară aceste alegeri. În același timp, vreau doar să mai menționez faptul că România susține pe deplin agenda reformatoare a președintelui Maia Sandu", a mai precizat el.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a mai menționat că acțiunile de sprijin pentru Republica Moldova vor continua. Printre acestea, acțiunea de trimitere a vaccinurilor împotriva coronavirusului. Deja peste 300 de mii de doze au fost donate. "Vom vinde din cota noastră vaccinuri pentru ca cetățenii Republicii Moldova să poată să se vaccineze și să pună capăt pandemiei și dincolo de Prut", a conchis Bogdan Aurescu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: