image
Sursa foto: foto simbol

În cazul bărbatului decedat la Nistru va fi efectuată o expertiză medico-legală; Chișinăul solicită explicații Tiraspolului

Poliția din Ștefan Vodă anunță că a inițiat un proces penal în cazul bărbatului care a decedat ieri în condiții supecte, în timp ce se afla cu un consătean la pescuit și a fost somat de așa numiții grăniceri de pe malul stâng al Nistrului să se apropie de celălat mal. Unul din bărbați s-a întors acasă, iar celălalt - nu. Pe internet, dar și în localitatea de baștină au apărut mai multe zvonuri, că bărbatul ar fi fost maltratat de cei patru militari transnitreni. În același timp, autoritățile de la Chișinău anunță că vor solicita explicații referitor la prezența ilegală a militarilor în Zona de Securitate

Primarul satului Răscăieți ne-a informat că potrivit primelor informații care au fost aduse la cunoștința autorităților locale, bărbatul în vârstă de 47 de ani s-ar fi încâlcit într-o plasă.

În același timp mai mulți locuitori din sat vorbesc că acesta ar fi fost bătut. Poliția informează că în timp ce bărbații pescuiau cu o barcă pe râul Nistru, la o distanță de aproximativ 20 de metri de malul stâng, așa numiții „grăniceri” din regiunea transnistreana, i-au somat pe cei doi să se apropie de mal.

Bărbații au ignorat cerințele și au încercat înot să ajungă pe malul drept. Ajuns la mal, bărbatul de 43 de ani l-a observat, pe malul stâng, pe consăteanul său, „jos la pământ, iar persoanele în uniformă se aflau în jurul acestuia”.

Reprezentanții primăriei ne-au informat că familia victimei s-a deplasat azi în stânga Nistrului pentru a recupera corpul neînsuflețit al bărbatului.

În același timp poliția din Ștefan Vodă informează că a inițiat un proces penal în cadrul căruia urmează să stabilească toate circumstanțele acestui incident. Totodată oamenii legii vor dispune efectuarea unei expertize medico-legale care va stabili cu exactitate cauza decesului.

Reprezentantul poliției din cadrul Delegației Republicii Moldova, va aborda acest caz în cadrul ședinței Comisiei Unificate de Control ( CUC) din 13 mai 2021 și vor fi solicitate explicații cu privire la prezența forțelor ilegale transnistrene în Zona de Securitate.

De asemenea, autoritățile de la Chișinău vor solicita implicarea și suportul reprezentanților OSCE, Federației Ruse și ai Ucrainei din cadrul CUC în vederea elucidării tuturor circumstanțelor și detaliilor ce țin de această tragedie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: