(video) A cutreierat Dănceniul până a obosit: Lupul Dany, care a evadat de la un zoo, găsit rănit și obosit

Lupul, dat în căutare la Dănceni, a fost găsit cu puțin timp în urmă, fiind rănit și obosit. Dany a fost transportat la un mini zoo de unde a evadat, unde va fi examinat de un medic veterinar. Primărița localității, Victoria Butuc-Guranda, urmează să fie defășurată o anchetă pentru a verifica actele de proprietate asupra animalului și condițiile în care este ținut.

Foto: colaj/ fb/Victoria Butuc - Guranda

Lupul Dany a fost prins. Este rănit și obosit, a fost transportat la mini zoo de unde a evadat, va fi examinat de un medic veterinar. Urmează să fie desfășurată o anchetă, să fie verificate toate actele de proprietate asupra animalului, condițiile de detenție etc. de către Inspectoratul de Poliție Ialoveni și Agenția de Mediu. Mulțumim tuturor pentru implicare și receptivitate. Pledez pentru lichidarea Grădinilor Zoologice și eliberarea animalelor în lumea lor”, a scris primărița într-o postare pe facebook.

Lupul a ajuns în atenția sătenilor ieri, despre acest fapt fiind sesizată și primărița, Victoria Butuc-Guranda, care a venit cu mai multe detalii într-o postare pe facebook. Lupul ar fi petrecut ieri ziua prin sat, iar la un moment dat a ajuns la poștă, unde a stat în compania bătrânilor, ultimii fiind deloc deranjați sau speriați de prezenta animalului. Spre seară însă, animalul a fost suprins pe malul unui lac, iar ulterior a ajuns la o bază de odihnă de unde a înhățat o găină, iar proprietarul bazei, Lilian, a înșfăcat lupul. Animalul, la recomandarea instituțiilor de resort, a fost adăpostit, însă peste noaptea a evadat. 


Pub