21:45:10 16.04.2024
Stiri

Tel Avivul, ţinta unui ATAC masiv cu circa 500 de RACHETE, după ce un fief Hamas din Gaza a fost făcut una cu pământul. Consiliul de securitate al ONU se reuneşte de URGENŢĂ

Actualitate 12.05.2021 08:31 Vizualizări1818 Autor: Ziarul National
Tel Avivul, ţinta unui ATAC masiv cu circa 500 de RACHETE, după ce un fief Hamas din Gaza a fost făcut una cu pământul. Consiliul de securitate al ONU se reuneşte de URGENŢĂ


Metropola israeliană Tel Aviv a fost, marţi seară, ținta unui atac masiv cu rachete lansate din Fâşia Gaza, după ce armata israeliană a distrus o clădire cu 13 etaje, turnul Hanadi, considerată un fief al mișcării Hamas.

Premierul israelian, care a promis o ripostă dură, și-a avertizat concetățenii că acțiunile violente ar putea dura „ceva timp”. Trei cetățeni israelieni și peste 30 de palestinieni au murit în această spirală a violențelor, cea mai gravă din ultimii patru ani.

Consiliul de Securitate al ONU se va reuni de urgență, miercuri, în urma escaladării violențelor între israelieni și palestinieni, iar coordonatorul special al Națiunilor Unite pentru procesul de pace din Orientul Mijlociu, Tor Wennesland, a cerut încetarea imediată a ostilităților, avertizând că așa cum arată lucrurile, „ne îndreptăm către un război în toată regula”.

Liderii de ambele părți au responsabilitatea de calma situația, spune diplomatul. „Prețul războiului din Gaza este devastator și este plătit de oamenii obișnuiți”, subliniază Tor Wennesland.

Clădirea Hanadi din Fâșia Gaza, unde aveau sediul șefii politici ai Hamas, a fost făcută una cu pământul de armata israeliană. Începând de luni seara, aceasta a efectuat aproximativ 150 de raiduri, soldate cu cel puțin 30 de morți în rândul palestinienilor, ca răspuns la cele peste 500 de rachete lansate de militanții palestineni către orașele israeliane, informează Digi24.ro.

Spirala violențelor nu s-a oprit aici, însă. Militanții palestinienii au ripostat marți seara cu 130 de rachete trase asupra Tel Avivului, după ce turnul Hanadi din Fâșia Gaza a fost lovit în atacul israelian.

Armata israeliană susține că, începând de luni seara, circa 500 de rachete au fost trase asupra teritoriului israelian. Sunt trei morți și zeci de răniți.

Raidurile aeriene asupra Fâşiei Gaza au fost lansate de armata israeliană ca răspuns la primele tiruri cu rachete de luni și au ucis cel puţin 28 de persoane, între care zece copii, potrivit Ministerului Sănătăţii din Gaza.

Comandanţi ai Hamas şi ai Jihadului Islamic, al doilea grup armat islamist din enclavă, ar fi fost ucişi în aceste atacuri, potrivit armatei israeliene, care a publicat imagini din timpul acestor atacuri.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md