UPDATE. Confuzie în comunicatul Administrației Drumurilor! De fapt, sunt gata doar 3 km de drum, nu 46 % din drumul de centură M2-Chișinău

My Post

Chiar dacă inițial Administrația de Stat a Drumurilor a anunțat că drumul de centură M2 – Chișinău de 80 km este reabilitat în proporție de peste 46 %, în realitate nu este chair așa. Aceste 46 % se referă doar la o porțiune de drum de 6,5 km, nu toți 80. Respectiv, lucrări au fost făcute doar pe un segment de circa 3 km.

UPDATE (13.5.2021; ora: 16.35). Din cei 36,8 km (46 % din cei 80 km) anunțați inițial, doar 3 km din drumul de centură a municipiului Chișinău au fost reabilitați.

„46 % a progresului se referă doar la segmentul de drum de 6,5 km, iar acum se desfășoară lucrări doar pe acest segment. Data de finalizare a lucrărilor în septembrie 2021 se referă tot la acest segment de drum, nu la toată centura de 80 km. Pe drumul de centură M2 – Chișinău se desfășoară lucrări și este contract doar pe porțiunea de drum de 6,5 km, nu toată centura de 80 km. În altă parte nu se fac lucrări”, a declarat pentru #diez Administrația de Stat a Drumurilor.

Am întrebat dacă comunicatul inițial va fi rectificat, iar ca răspuns am primit: „nu știm”.

Știrea inițială

Lucrările de reabilitare a drumului de centură M2 – Chișinău sunt gata în proporție de peste 46 %.

În prezent, pe segmentul de drum cu o lungime de 6,5 km se desfășoară lucrări de excavare, frezare a betonului asfaltic existent, construcție a fundației structurii rutiere și a unui podeț tubular. Cel puțin asta afirmă Administrația de Stat a Drumurilor.

„Îmbunătățirea drumului de ocolire situat la circa 10 km vest de Chișinău are ca obiectiv reducerea fluxului de transport de mare tonaj care tranzitează în prezent intravilanul capitalei, reducerea ambuteiajelor, asigurarea circulației rutiere, dar și diminuarea poluării aerului din oraș”, a comunicat Veaceslav Potop.

Proiectul privind reabilitarea drumului de centură cu patru benzi de circulație prevede reconstrucția sistemului rutier existent, instalarea a circa 90 de indicatoare rutiere, construcția a două intersecții cu sens giratoriu, reabilitarea a cinci podețe existente și construcția a cinci podețe noi.

Lucrările de reabilitare a drumului de ocolire au fost inițiate la sfârșitul lunii septembrie 2019, fiind efectuate în asociere de către companiile locale S.R.L. Rutador și S.A. Lusmecon. Antreprenorii și-au asumat angajamentul de a finaliza integral reparația centurii către sfârșitul lunii septembrie a anului curent.

Reabilitarea centurii municipiului Chișinău este finanțată din sursele Băncii Europene de Investiții, care a acordat Guvernului Republicii Moldova un împrumut de peste 9,9 milioane de euro.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente