Atacatorul din Kazan, reținut pentru două luni. Anterior, acesta a fost diagnosticat cu cancer cerebral

kazan-nn-1920×1020-c-default
Foto: novayagazeta.ru

Ilnaz Galeaviev, adolescentul de 19 ani care marți, 12 mai, a deschis focul în școala nr. 175 din Kazan, Federația Rusă, a fost plasat în arest pentru două luni, până pe 11 iulie inclusiv. Anterior, acesta a fost diagnosticat cu cancer cerebral. Informația a fost raportată de către serviciul de presă al Comitetului rus de anchetă, scrie Novaya Gazeta.

Judecătoria districtului Sovetski din Kazan l-a arestat pe Ilnaz Galeaviev pentru două luni, până la 11 iulie inclusiv, care cu o zi înainte a început să tragă la școala nr. 175 din Kazan. În timpul ședinței de judecată, Galeaviev a spus că este de acord cu pedeapsa și și-a recunoscut vina.

„Potrivit anchetei, Ilnaz Galeaviev nu a fost pus la evidența medicilor – un psihiatru și un narcolog. Cu toate acestea, după cum s-a dovedit, el a solicitat anterior în mod repetat ajutor medical în legătură cu durerile de cap severe. Anul trecut, după un control efectuat la una dintre instituțiile medicale, acesta a fost diagnosticat cu cancer cerebral. De la începutul acestui an, rudele au remarcat agresivitate și irascibilitate în comportamentul adolescentului”, au declarat oficialii din cadrul comitetului rus de anchetă.

Potrivit presei ruse, Galeaviev a fost deja acuzat de crimă (partea 2 a articolului 105 din Codul penal). Astăzi, organele de drept au aplicat în privința acestuia o măsură preventivă. După cum clarifică Comitetul de anchetă, peste 100 de anchetatori, experți și medici au fost implicați în investigarea cazului. Oamenii legii observă că Galeaviev se comportă necorespunzător, ceea ce îngreunează desfășurarea acțiunilor de investigație, notează Ziarul de Gardă.

După arestarea trăgătorului, pe rețelele de socializare a apărut un filmuleț din timpul audierilor. Fiind interogat, Galeaviev le-a spus autorităților ruse că „întotdeauna i-a urât pe toți”. Atacatorul a adăugat că, în vara lui 2020, „un monstru a început să se trezească în el”, iar acum două luni, „și-a dat seama că este un Dumnezeu”.

Reiterăm că tragedia din Kazan a avut loc în dimineața zilei de 11 mai. Înarmat cu o pușcă de vânătoare, Ilnaz Galeaviev, în vârstă de 19 ani, a deschis focul în școala unde a studiat cândva. În urma atacului cu împușcături, nouă persoane au fost ucise – opt elevi și o profesoară de 26 de ani.

Familiile elevilor uciși în timpul împușcăturilor de la Kazan vor primi despăgubiri de 1 milion de ruble, iar familiile elevilor răniți – de la 200 000 la 400 000 de ruble, mai scrie presa rusă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente