(foto/video) Premieră europeană: Noul VW Tiguan Allspace facelift

VW a prezentat astăzi noul Tiguan Allspace facelift în specificație europeană – versiunea cu până la șapte locuri pentru pasageri a obișnuitului Tiguan.

Credeți sau nu, însă de la momentul lansării sale în 2017, acest SUV s-a vândut în 1.5 milioane de exemplare, iar în prezent fiecare al doilea Tiguan asamblat are ampatament alungit (55% din producție)!

https://www.youtube.com/watch?v=PWPYkOOEkiI

Caracteristici cheie:

  • Versiunea LWB oferită în Europa sub denumirea de Tiguan Allspace poate fi comandată opțional cu un al treilea rând de locuri – o opțiune rară în acest segment. Această caracteristică îl face un partener perfect pentru familii și persoanele cu un stil de viață activ.
  • Virtuțile sale de SUV spațios rămân neschimbate: cu o configurație de cinci locuri, oferă un volum al portbagajului care poate varia între 760-1.920 de litri, iar în formatul cu șapte locuri 700-1.755 de litri.
  • Scaunele opționale din al treilea rând pot fi rabatate ca spătarul banchetei din al doilea rând (locurile din aceasta putând fi mișcate longitudinal). Ele pot fi coborâte pentru a încăpea în podeaua portbagajului, creând astfel o zonă de încărcare uniformă.
  • Datorită părții frontale reproiectate în cadrul facelift-ului, Tiguan Allspace a crescut în lungime cu 22 mm, până la 4.723 mm, în timp ce toate dimensiunile sale interioare generoase au rămas neschimbate.
  • Pentru prima dată, Tiguan Allspace poate fi comandat acum cu faruri IQ.LIGHT LED matrix. O altă noutate sunt semnalizatoare de direcție dinamice. Iar de o parte și de alta a logoului Volkswagen reproiectat, o bandă iluminată din grila radiatorului adaugă o notă vizuală izbitoare, mai ales pe timp de noapte.
  • Modelul va fi disponibile în echipările Life, Elegance și R-Line în Germania. Elegance prezintă elegant noul Tiguan Allspace, cu numeroase elemente cromate în interior și la exterior, precum și cu un set de jante din aliaj de 19 inci. Pe de altă parte, echiparea R-Line aduce un volan sport multifuncțional din piele, cu butoane tactile și logo R-Line, ornamente decorative în Carbon Grey, Digital Cockpit Pro și jante de 19-20 de inci, printre altele.
  • Scaunele frontale pot fi comandate în versiunea ergoActive, cu suport lombar, care le face reglabile electrice în patru direcții și generatoare de masaj.
  • Toate funcțiile de climatizare, încălzire și ventilație ale aparatului de aer condiționat automat standard pe trei zone sunt operate printr-un nou modul digitalizat de pe consola centrală. Panourile tactile și glisoarele ocupă locul butoanelor rotative.
  • Încă o noutate ar fi introducerea unui head-up display color.
  • Sistemul opțional Trailer Assist ajută șoferul atunci când face manevre cu o remorcă prinsă în spate. Greutatea maximă a remorcii ce poate fi tractată este de până la 2.5 tone (cu tracțiune integrală 4MOTION).
  • Conducerea parțial automatizată este posibilă prin IQ.DRIVE Travel Assist, care este utilizat pentru prima dată în Tiguan Allspace. În funcție de tipul cutiei de viteze, sistemul poate prelua direcția, frânarea și accelerația la viteze începând de la 0 km/h (cu cutie de viteze cu dublu ambreiaj) sau 30 km/h (cutie de viteze manuală) până la 210 km/h. Pentru a face acest lucru, Travel Assist se bazează pe sisteme familiare, inclusiv Adaptive Cruise Control (ACC) pentru ghidare longitudinală și Lane Assist (montat standard) pentru ghidare laterală.
  • Pentru conectivitate inteligentă, Tiguan Allspace se mândrește cu o serie de noi sisteme de infotainment (MIB3 de nouă generație) care sunt conectate la o gamă largă de servicii online. Cu eSIM integrat permite utilizatorilor să beneficieze de serviciile online ale We Connect (configurate pentru o perioadă nelimitată de utilizare) și We Connect Plus (configurate pentru utilizare gratuită timp de unul sau trei ani în Europa).
  • În funcție de nivelul echipamentelor, gama de sisteme MIB3 este completată cu funcții precum controlul vocal natural, acces la serviciile de streaming și personalizarea bazată pe cloud prin Volkswagen ID. În plus, aplicațiile pot fi acum integrate wireless prin App-Connect Wireless pentru Apple CarPlay și Android Auto.
  • Sistemul audio premium opțional pe care Volkswagen l-a dezvoltat împreună cu Harman Kardon asigură experiențe acustice fascinante. Un subwoofer, un amplificator cu 16 canale și alte nouă difuzoare redau muzica cu o putere totală de 480 W.
  • Sub capotă va fi disponibil de montat trei benzinare TSI (1.5 litri cu 150 CP și 2.0 litri cu 190 sau 245 CP) și două unități TDI (2.0 litri cu 150 sau 200 CP). La comandă sau în dependență de echipament este disponibilă o cutie de viteze DSG cu șapte trepte și dublu ambreiaj (standard e mecanică în șase trepte), dar și sistem 4MOTION de tracțiune integrală.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/