Caz tragic în Zona de Securitate cu implicarea așa-zișilor „grăniceri” transnistreni

Ilie Gulca
12/05/2021

Un bărbat de 47 de ani din Răscăieți, Ștefan-Vodă, și-a pierdut viața în apele Nistrului după ce a mers cu un consătean la pescuit. Cei doi au fost somați de un post mobil al așa-numiților „grăniceri” transnistreni să se apropie de malul stâng al Nistrului. Drept reacție, bărbații au încercat să ajungă înot pe malul drept, dar unul dintre ei s-ar fi încâlcit într-o plasă și nu a mai ieșit la mal.

Oamenii legii susțin că victima, împreună cu un consătean în vârstă de 43 de ani, se aflau la pescuit cu o barcă confecționată artizanal. La un moment dat, patru militari transnistreni le-ar fi făcut semn să tragă barca pe malul stâng. Bărbații s-au pus pe fugă, iar doi dintre militari ar fi încercat să înoate după ei. Doar bărbatul de 43 de ani a reușit să ajungă pe malul drept al Nistrului.

Potrivit Biroului politici de reintegrare, corpul neînsuflețit al bărbatului a fost transportat de militarii transnistreni pe malul de est al Nistrului. „În contextul în care corpul neînsuflețit al persoanei date a fost transportat pe malul stâng al Nistrului de către colaboratori ai așa-numitelor structuri de forță din regiune, instituția a solicitat să fie predat neîntârziat organelor de drept abilitate și rudelor apropiate”, se menționează într-un comunicat al Biroului politici de reintegrare.

Totodată, mediatorii și observatorii în formatul „5+2” la fel au fost informați pe marginea acestui caz. Acest caz va fi abordat de către delegația Republicii Moldova la ședința de mâine a Comisiei Unificate de Control.

Ilie Gulca
12/05/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii