„Al meu partid rămâne Medicina”. Ciubotaru a respins invitația lui Renato Usatîi

Ilie Gulca
12/05/2021

Fostul șef al Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, Anatol Ciubotaru, a anunțat, miercuri, pe o rețea de socializare că nu se va „regăsi pe lista niciunui partid politic”. Această declarație apare în contextul în care șeful formațiunii politice, „Partidul Nostru”, Renato Usatîi, a declarat că medicul va candida pe lista partidului său.

Anatol Ciubotaru și-a motivat refuzul prin faptul că sănătatea publică trebuie să fie o preocupare peste orice interese de partid, „de aceea, pot împărtăși experiența și umila mea pricepere pentru sistemul de sănătate publică și fără a fi pe vreo listă de partid”.

Un alt motiv invocat de Ciubotaru este că se declară „român, născut in Bucovina, unionist convins, trăirile patriotice ale căruia sunt cel mai bine descrise în cântecele Doinei și ale lui Ion Aldea Teodorovici”.

„Pentru o bună parte din clasa noastră politică aceste trăiri sunt demodate și naive. În Parlament însă este mai mare nevoie de oameni tineri, ambițioși și, probabil, mai puțin sentimentali. Al meu Partid rămâne Medicina”.

În ce privește relația sa cu președintele „Partidului Nostru”, fostul șef al Spitalului Clinic Republican a spus că Renato Usatîi „i-a cerut părerea profesională pe un șir de subiecte de interes public”.

Medicul i-a exprimat recunoștința lui Renato Usatîi „pentru încrederea și atitudinea pur omenească exprimată într-un moment dificil în care a trebuit să se despartă de spitalul căruia i-am dedicat aproape o jumătate de secol”.

Ilie Gulca
12/05/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii