Reforma justiției și lupta împotriva corupției, subiecte-cheie pentru oficialul britanic, Wendy Morton, și premierul interimar Ciocoi    

Ilie Gulca
12/05/2021

Lupta împotriva corupției, reforma justiției și organizarea alegerilor parlamentare anticipate în Moldova au alcătuit subiectele-cheie ale întrevederii dintre Wendy Morton, ministru de stat pentru Vecinătatea Europeană și Americi în cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Dezvoltării al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, și prim-ministrul interimar, ministrul în exercițiu al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi. Oficialul britanic desfășoară o vizită de lucru la Chișinău în perioada 11–13 mai.

Șefii ambelor delegații au efectuat un schimb de opinii despre situația social-politică din Republica Moldova, cu accent pe alegerile parlamentare anticipate din vara anului curent.

Aureliu Ciocoi a informat interlocutorul său britanic despre intenția executivului de la Chișinău de a identifica finanțarea necesară pentru buna desfășurare a scrutinului conform standardelor internaționale.De asemenea, cei doi demnitari au discutat despre situația regională, de securitate și colaborarea eficientă în cadrul organizațiilor internaționale.

Oficialul moldovean a reliefat importanța asistenței britanice pentru continuarea unor procese vitale pentru Republica Moldova, de modernizare a economiei naționale. Aureliu Ciocoi și Wendy Morton au salutat aplicarea provizorie a Acordului de Parteneriat Strategic, Comerț și Cooperare semnat între Republica Moldova și Regatul Unit în decembrie 2020.

Ilie Gulca
12/05/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii