Alegeri anticipate // Guvernul îi cere CEC să taie din cheltuieli

Ilie Gulca
12/05/2021

Executivul alocă 70 de milioane de lei pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate pe 11 iulie, cu mult mai puțin decât devizul de cheltuieli aprobat de Comisia Electorală Centrală. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost propus miercuri de premierul interimar, Aureliu Ciocoi, și aprobat în cadrul ședinței Guvernului.

Banii vor fi alocați din Fondul de Rezervă al Guvernului. În același proiect, guvernul în exercițiu recomandă Comisiei Electorale Centrale să reducă devizul estimativ de cheltuieli.

„Dacă această sumă se va dovedi a fi insuficientă, vom discuta, vom căuta noi posibilități financiare pentru a veni în susținerea necesităților Comisiei Electorale Centrale”, a declarat premierul interimar Aureliu Ciocoi.

Comisia Electorală Centrală a aprobat devizul de cheltuieli estimativ pentru organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie. Comisia a solicitat Guvernului alocarea 125 de milioane de lei.

Acești bani urmează să acopere și cheltuielile pentru echipamentele sanitare din secțiile de votare.

Ilie Gulca
12/05/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii