/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Ministrul britanic a făcut un tur al centrului tehnologic digital-media de la USM

missing
12 mai 2021, ora 18:43

Ministrul britanic pentru vecinătatea Europeană, care se află la Chișinău, a mers, astăzi, în vizită, la Centrul tehnologic digitalmedia din cadrul USM, la care Marea Britanie este partener de investiție. Astfel, a fost evaluată etapa la care se află, în prezent, construcția acestui centru ultramodern de producție a materialului audiovizual și s-a făcut și o prezentare a spațiului de producție. În cadrul vizitei, ministrul britanic a declarat că Marea Britanie susține presa liberă și de asta investește în astfel de proiecte.

În prima sa vizită oficială în țara noastră, Ministrul britanic pentru Vecinătatea Europeană, Wendy Morton, a făcut un tur al Centrului tehnologic digital-media din cadrul USM, la care Marea Britanie este partener. Deși în prezent, Centrul este încă în construcție, aici se regăsesc sălile de pregătire pentru filmare, săli de producție, studiouri și platouri de filmare, săli de înregistrare a sunetului, de prelucrare a imaginilor, dar și altele. De exemplu, în camera virtuală, ministra britanică Wendy Morton a avut ocazia să testeze o tehnologie, cunoscută în televiziune ca Chroma key, care se va aplica aici. Având în spate un fon verde, oficiala a fost așezată în fața camerei de luat vederi, iar pe ecran apărea în mijlocul unui peisaj cu canioane.

Ministra Wendy Morton a declarat că Marea Britanie a suținut întotdeauna presa independentă de la noi din țară. Prin urmare, din acest motiv autoritățele engleze consideră oportune investițiile în crearea unor astfel de centre.

Beneficiari ai acestui proiect vor fi studenții de la jurnalism de la toate instituțiile unde se studiază această profesie, nu doar cei de la USM. Chiar și așa, rectorul Univeristății de Stat, Igor Șarov, a mulțumit părții engleze pentru aportul adus la crearea Centrului.

Construcția Centrului este finanțată de USAID, Suedia, Marea Britanie și SUA în parteneriat cu Ministerul Educației, Universitatea de Stat din Moldova dar și cu sectorul privat. Costul acestui Centru thnologic digitalmedia este estimat la aproximativ 3 milioane de dolari USD și urmează să fie deschis în toamna cestui an.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram