/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Emisarul ONU, criticat de Israel: Vorbiţi despre costul războiului în Gaza, în timp ce ignoraţi o mie de rachete trase de Hamas

12 mai 2021, ora 22:17

Ministerul de Externe israelian l-a criticat dur pe Tor Wennesland, coordonatorul special al ONU pentru Procesul de Pace în Orientul Mijlociu acuzându-l că a „ignorat” atacurile cu rachete ale Hamas şi Jihadului Islamic, scrie digi24.ro.

Tor Wennesland, a cerut marți seara încetarea imediată a ostilităților, avertizând că așa cum arată lucrurile, „ne îndreptăm către un război în toată regula”. Liderii de ambele părți au responsabilitatea de calma situația, spune diplomatul. „Prețul războiului din Gaza este devastator și este plătit de oamenii obișnuiți”, a scris emisarul ONU, pe Twitter.

Răspunzând declaraţiei „părtinitoare” a unui oficial aparent neutru al ONU, Ministerul de Externe al Israelului a declarat: „vorbiţi despre costul războiului în Gaza, în timp ce ignoraţi 1.000 de rachete trase de grupurile teroriste Hamas şi Jihadul Islamic asupra oraşelor israeliene în ultimele 36 de or”, notează Tazpit Press Service, potrivit Agerpres.

Rachetele lansate de grupările teroriste din Gaza către oraşele israeliene din sudul ţării şi zona Tel Aviv au ucis şase persoane, aminteşte TPS.

Consiliul de Securitate al ONU se va reuni de urgență, miercuri, în urma escaladării violențelor între israelieni și palestinieni.

Conflictul dintre Israel și Hamas continuă și miercuri. Noi lovituri aeriene ale Israelului au vizat poziții ale Hamas, din Gaza. În același timp, Hamas a lansat noi tiruri de rachete în sudul Israelului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram