‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 aprilie, 2024
12.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticole2 Denumiri de Origine și 6 Indicații Geografice autohtone - protejate pe teritoriul UE

2 Denumiri de Origine și 6 Indicații Geografice autohtone – protejate pe teritoriul UE

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Două denumiri de origine („Romănești” și „Ciumai”) și 6 Indicații Geografice („Codru”, „Ștefan Vodă”, „Valul lui Traian”, „Divin”, „Rachiu de caise de Nimoreni”, „Dulceață din petale de trandafir Călărași”) ce au ca țară de origine Republica Moldova sunt protejate pe teritoriul UE în baza Acordului de Asociere.

Totodată, 2 noi Indicații Geografice Protejate (IGP) și 2 Denumiri de Origine protejate în R. Moldova – IGP „Zăbriceni” pentru plantele și fructele uscate și amestecurile din ele, IGP „Prune deosebite de Lalova” și „Denumirea de Origine Protejată „Brînză de Popeasca și „Agriș de Marinici” – au fost notificate pentru a li se acorda protecție pe teritoriul UE.

Alte trei fiind în proces de pregătire pentru a fi remise Uniunii Europene spre aprobare.

Informația referitoare la indicațiile geografice și denumirile de origine autohtone protejate este disponibilă pe Platforma informațională „Harta interactivă a indicațiilor geografice din Republica Moldova”, care are drept scop promovarea produselor cu Indicație Geografică sau cu potențial de a fi valorificate prin acest sistem al indicațiilor geografice.

Harta este accesibilă pe acest link și reprezintă un instrument de promovare a produselor autohtone cu valoare adăugată.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›